• Etusivu
  • Toimitus
    • Mukaan toimitukseen?
    • Entiset toimittajat
  • Ota yhteyttä

  • Tapahtumat
  • Haastattelut
    • Opettaja
    • Priimus
    • Vaihtarifoorumi
  • Urheilu
  • Viihde
    • Sarjakuvat
    • Elokuvat
    • Musiikki
    • Horoskooppi
    • Sammakot
    • Reaktio
    • Kysy Epiltä
    • Kysy Martalta
  • Kulttuuri
    • Kirjat
    • Teatteri
    • Matkailu
  • Tyyli
  • Kolumnit
    • Otollista
    • Abikolumni
    • Valter Ego
    • Evankelinen
  • Muut
    • Pääkirjoitus
    • Ruoka
    • Tiedotteet
    • Tekniikka
    • Politiikka
  • Kuvakulmia

Etusivu » Muut » Ruoka » Punaviinissä haudutetut päärynät mascarponevaahdon kera

Punaviinissä haudutetut päärynät mascarponevaahdon kera
         twiitti

Toimittaja: Werner Hämäläinen | Päivämäärä: 19 joulukuun, 2014

Hyve tarjoilee helpon ja maukkaan reseptin jouluisen herkun valmistukseen.

Ainekset viiteen annokseen:
3 dl sokeria
2 dl kermaa
250 g mascarponea
200 g piparkakkuja
Sitruunamelissaa koristeluun

IMG_5001

– Kuori päärynät ja poista niiden siemenkodat. Ennen hauduttamista pistele päärynöihin reikiä esimerkiksi haarukalla, jotta viinin maku imeytyisi kunnolla.

 

IMG_5004

– Hauduta päärynöitä sokerilla makeutetussa punaviinissä päärynän kypsyydestä riippuen noin 30min. Punaviiniä pitää olla sen verran, että päärynät peittyvät kokonaan. Tarkkaile päärynöitä koko ajan, jotta niistä tulisi sopivan pehmeitä. Voit halutessasi lisätä punaviinin joukkoon myös muutaman desilitran glögiä. (Kuva on hieman epäselvä höyryn vuoksi)

 

IMG_5020

– Kun päärynät ovat valmiita, aseta ne jäähtymään esimerkiksi uunipellille. Päärynöiden jäähtyessä vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponea.

 

IMG_5033

– Asettele päärynät lautaselle. Halutessasi voit lisätä hieman lientä kastikkeeksi.

 

IMG_5035

– Murskaa piparkakut ja lisää annokseen.

 

IMG_5037

– Lisää mascarponella maustettu kermavaahto.

 

IMG_5040

– Lopuksi koristele annos sitruunamelissalla.


Saatat pitää myös näistä
  • Jouluinen trifle-jälkiruokaJouluinen trifle-jälkiruoka
  • Herkulliset kookospallotHerkulliset kookospallot
  • Helppo ja terveellinen banaanijäätelöHelppo ja terveellinen banaanijäätelö
Tietoja toimittajasta
Werner Hämäläinen Kolmatta vuotta Hyve-lehden toiminassa mukana oleva abiturientti ja innokas purjelentäjä.



  • Suositut artikkelit

    • Abiwanhat ottivat tanssilattian haltuun Kuva: Hanna Alanen Lukiossamme päästiin järjestämään kauan odotetut wanhojen...
    • Hyrylän paras pizzeria on… Kuinka arvostelu tehtiin? Tässä numerossa kunnian saivat ja arvostelun kohtee...
    • HIFK vai Jokerit, Sirje Grönholm ja Teemu Kukkonen? Keravalainen Teemu Kukkonen ja järvenpääläinen Sirje Grönholm vastaavat koko...
    • Vuoden 2019 Elävä kirjasto ylitti opiskelijoiden odotukset Joka vuosi opiskelijakunnan hallitus järjestää lukiollamme Elävän kirjaston, jo...
    • Onko haaveenasi nähdä huippujalkapalloa Euroopassa? Oletko koskaan haaveillut menemisestä katsomaan Euroopan huippujalkapalloliigoje...
  • Viimeisimmät artikkelit

    • Miten sinä voit auttaa Ukrainan kriisissä?
      Ukrainassa vallitsee kaoottinen sota, niin kuin kaikki varmasti jo tietävät. Venäjä...
    • Tutustu koulumme vaihto-oppilaaseen Mariasoleen
      Koulussamme on ollut tänä lukuvuonna italialainen vaihto-oppilas Mariasole Vaccaro....
    • Belgia ja Hollanti pääsiäisenä 2022
      Koronaviruksen alettua levitä maailmalla moni joutui luopumaan lomasuunnitelmistaan,...
    • Wanhat kuninkaallisten tapaan
      Kuva: Studio Lindell Torstaina 28.4.2022 koitti päivä, jona me toisen...
    • Kilpaurheilijasta ja valmentajasta opettajaksi
      Kuka olet, ja mitä opetat lukiossa? Olen Suvi ja toimin resurssiopettajana....




 

 
Copyright © Hyve, luvaton kopiointi kielletty.