Jännimmät jätskiuutuudet

Jännimmät jätskiuutuudet

Uutuusjatskit

Kuvat: © Miika Kosloff

Helteet ovat saapuneet vihdoinkin Suomeen ja niin ovat saapuneet myös paljon odotetut kesän jätskiuutuudet! Ettei sinun tarvitsisi maistaa aivan kaikkia jäätelöitä, päätimme hieman avittaa sinua ja arvostella mielenkiintoisimmilta vaikuttavat uutuusjäätelöt.

 

PantteriFazer Pantteri 

Lakritsi maistuu pantterikarkeilta. Hyvin onnistuttu tuomaan pantterikarkkien maku jäätelöön. Ei tuoksu juuri miltään. Tyylikäs jäätelö. Lakritsijäätelö ei itsessään eroa juuri normaalista lakritsijäätelöstä, mutta kastike on todella paljon Pantterien makuinen. Ei lakritsisydäntä, pettymys. Pantterimaisuus kuitenkin lisääntyy loppua kohden. Vohveli perus. Ei rapea.

 


RäpyläPingviini Banaani Räpylä
 

Räpylänmallinen ja keltainen. Ankanjalan lisäksi tuo mieleen Hullujen päivien kummituksen. Erityisesti banaanikuori maistuu todella keinotekoiselta ja tuo todella mieleen hammaslääkärinkäyntien ”banaanin” makuisen fluorin. Maku on ihan hyvä, mutta oikealta banaanilta se ei todellakaan maistu. Sen sijaan räpyläjätskiä syödessä alkaa tehdä mieli oikeaa banaania. Kyseinen jätski sopii varmasti lastenjuhliin erinomaisesti.

 

Ben&Jerry'sBen & Jerry’s  Vanilla Honey Caramel 

Hinta on kirpeä, joten odotukset ovat korkealla tämän jäätelön kohdalla. Kreikkalaistyylinen kuppi. Tuo mieleen kreikkalaisen jugurtin ja hunajan, mutta on paljon makeampaa. Maku muistuttaa tuttuja makuja lapsuudesta, ehkä eniten vaniljan makuista Ville Vallatonta. Jäätelöpaketin mukana tulee kätevä puinen lusikka. Hinta-laatu-suhde ei kuitenkaan raadin mielestä täsmää.

 

 

Triple ChocolateMagnum Triple Chocolate 

Yllätys oli melkoinen, kun raati avasi Magnum-suklaajätskin kannen. Alta paljastui valkosuklaalastuilla koristeltu suklaapläjäys. Näyttää jäädytetyltä suklaamousselta. Maku on suklainen eikä mitenkään erityinen. Sisältä paljastuu kuitenkin mutakakunmakuinen yllätys! Se kruunaa maun upeasti, ja ilman sitä maku olisi alittanut kaikki odotukset. Valkosuklaa ei maistu kovin voimakkaasti, mutta se näyttää hienolta.

 

ExcoticSolero Excotic 

Ulkonäkö on kaunis ja raikkaan värinen. Tuoksu on hedelmäinen, ja siinä voi erottaa ainakin ananaksen. Maistuu hyperraikkaalta! Kuori on sorbettia eikä lohkea epämiellyttävästi. Sisältä jätski on vaniljaa, jota raidoittaa pinnan sorbetti. Maussa on mukana ananaksen lisäksi mangoa ja passionhedelmää. Jätski, joka sopii täydellisesti kesäiseen hellepäivään. Erittäin piristävä ja viilentävä maku. Sopii sekä sorbetin että tavallisen jätskin ystäville.

 

Jättis SourJättis Sour 

Iso ja herkullisen näköinen. Nimi herättää kiinnostuksen, ja vähän epäilyksen. Kellertävässä kuoressa on kirpeä mutta raikas maku. Kuorrute on ohutta ja rapisee suussa. Itse jäätelö on raikkaan kellanvihreää ja sitruunaista. Sour-kastiketta löytyy jäätelön keskikohdasta, mikä tuo yllättävyyttä jätskiin. Kastikkeesta tulee vähän mieleen sorbetti. Erinomainen jätski, jos haluaa kokeilla jotain uutta ja erilaista!

 

 

Angry BirdsAngry Birds Mint-Lime 

Pieni, vihreä tuutti näyttää sopivan lähinnä lapsille, mutta maku tyrmää tuomarit. Limen ja mintun maku tulee äärimmäisen hienosti esille tässä tuuttijätskissä. Jätski on koristeltu raesokerin näköisillä kirpeillä hippusilla. Jäätelön keskelle on laitettu hieman kirpeää minttukastiketta, joka muistuttaa myös osittain Jättis Kaktus -jäätelöä. Vohveliin asti päästessään voi maistaa selkeästi Marianne-karkit. Vohveli on rapeampi kuin useissa muissa vertailun jäätelöissä. Jätski on todella herkullinen, mutta liian pieni muille kuin laihduttajille ja lapsille.

 

Toffee SydänPingviini Toffeesydän 

Iso ja muhkea jätski, joka muistuttaa muita Pingviinin pikkujätskituutteja muuten kuin kokonsa puolesta. Kastike ja päällyksen nonparellit maistuvat selvästi toffeelta. Lisäksi tuutissa on nimensä mukaisesti maukas toffeesydän keskellä jätskiä. Sydän on jäätynyt toffeepuikko, joka sulaa sopivasti, jos ei ahnehdi. Vohveli on rapsakka ja rouskuu mukavasti suussa.

 

 

CalippoCalippo Bubble Gum 

Arvostelun ainoa mehujää ei näytä järin houkuttelevalta, mutta purkan makuinen jäätelö kuulostaa mielenkiintoiselta. Ensimmäinen tuntemus siitä on vain kylmyys ja jäisyys. Maku ei muistuta perinteisiä suomalaisia xylitol-purukumeja, vaan lähinnä varsinkin ulkomailla suosittuja paljon makeampia ja makeantuskan helpottamiseen tarkoitettuja purukumeja. Maku onkin siis erittäin keinotekoinen. Mikäli jätskiä ei syö nopeasti ja se ehtii sulaa, makukokemus muuttuu entistäkin hirveämmäksi! Sulanut tahmea mehujäästä syntynyt mehu lähinnä ällöttää.

 

ShampanjaMagnum Silver Marc de Champagne  

Jäätelön ulkomuoto on tyylikäs hopea soikio. Jäätelön suklaakuori on todella paksu ja se maistuu hieman voimakkaalta pääsiäissuklaamunalta. Itse jäätelön sisus on vaniljainen ja mukavan raikas. Välillä siitä erottaa myös hieman alkoholinmaun. Sisus ja kuori tasapainottavat mukavasti toisiaan ja sopivat erinomaisesti yhteen. Jäätelö ei maistu sampanjalta, vaikka niin voisi nimestä päätellä. Itse asiassa Marc de Champagne ei viittaa edes sampanjaan, vaan brandyyn, jota syntyy tislaamalla shampanjan valmistuksesta jäänyttä ylijäämää.

Avatar photo
Miika Kosloff

Hyveen graafinen päätoimittaja vuosina 2013-2015. Harrastuksinaan tällä sopivasti perfektionistillä tekniikan ylioppilaalla on valo- ja videokuvauksen lisäksi lähinnä tekniikalla räplääminen.