Testissä kesän tujuimmat tötteröt!

Testissä kesän tujuimmat tötteröt!

Mikä onkaan parempi yhdistelmä kuin kesä, aurinko ja jäätelö? Kesän kolkuttaessa ovella täyttyvät pakastealtaiden edustat viilennystä jäätelön kautta hakevista auringon palvojista, nautiskelijoista ja makeanhimon yllättäneistä rantaleijonista. Hyve testasi ja arvosteli kesän viileimmät jäätelöuutuudet, jotta lukijoiden ei tarvitse tuhlata niin harvassa olevia upeita kesäpäiviä kaupan pakastealtailla pohtien ja valikoiden tuhansista tuuteista mieleistään.

pandalaku
Panda Lakupala Choco 57g 1,35€/kpl
Keltaisesta, Pandan suklaalevyjä muistuttavasta kääreestä paljastuu esiin musta tassu, johon on muotoiltu kynnet. Ulkonäkö on syötävän suloinen, aivan kuten kääreissä keikistelevä pandakin, mutta siihen hempeily sitten jääkin. Tämän lakritsisuklaajäätelön maku hyökkää törkeästi makunystyröiden kimppuun eikä jätä mitään arvailujen varaan. Jokaisessa suupalassa maistuu rotevuus ja särmä, suorastaan eläimellinen rehevyys. Kokonaisuus on päättäväisen voimakas ja melko päällekäyvä, mutta erittäin toimiva ja yllättävän fresh. Käy rohkeasti kiinni!

Arvosana:
 

tropiccolamixPingviini Tropic Cola Mix 105g 1,59€/kpl
Ensikosketus Tropic Cola Mix -jäätelöön on pikkuhapokkaan lattea mutta suussa hetken viihdyttyään suorastaan tuttavallinen. Kurkkuun päästyään se tuottaa kylmähkön hedelmäisen elämyksen. Moniulotteinen makujen kirjo jää leijumaan kitalakeen sopivan pitkäksi aikaa, ja jälkimaku on miellyttävän makeahko. Trooppisten hedelmien ja colan yhdistelmä on yllätyksellinen ja persoonallinen, mutta samalla tasapainoinen. Makuyhdistelmä vie matkalle tropiikin lämpöön, mutta varo ettet jää haaveilemaan liiaksi aikaa sademetsän kasveista, sillä jäätelösi sulaa kovaa vauhtia!

Arvosana:
 

jättisJättis Kaktus 118g 1,77€/kpl
Kaktus jäätelö herättää mielenkiinnon jo kaupan pakastealtaalla. Miltä maistuu kaktusjäätelö – tai ylipäätään edes kaktus? Jäätelön tuoksu on kuin kevyt aavikon henkäys, ja ensimmäinen suupala saa mietteliääksi: siinä on aavistus päärynää, ripaus mansikkaa, hyppysellinen vaniljaa, hiven ruohoa ja reipas vuoristomainen mineraalisuus. Valtava aromien kirjo on perin kiehtova ja luo tiiviin kokonaisuuden. Yllätyksenä tötterön sisältä löytyy vielä suuri kinuskisydän, joka vie kielen mennessään! Pirtsakka jäätelö on omantiensäkulkija ja hyvää kamaa. Arvosanaksi kuitenkin 4/5, koska ei maistu kaktus!

Arvosana:
 

ingmanvohveli
Ingman Vohveli Trio 54g 1,19€/kpl
Melko mitäänsanamaton ja tylsä kääre ei luo houkuttelevaa ensivaikutelmaa Ingmanin uutuudesta Vohveli Trio -jäätelöstä. Itse jäätelö vohveleineen on pidättyväinen ja ujo kuin piimä, eikä siihen saa juuri minkäänlaista otetta, vaikka kuinka yrittäisi. Jokainen uusi suupala jäätelöä todistaa, että maku on yllätyksetön ja ontto. Edes yleensä niin mainio trio yhdistelmä mansikka-vanilija-suklaa ei pelasta tätä surkeaa, neutraalia esitystä, ja vohvelikin on kuin pahvia söisi. Jäätelö on tylsä kuin eduskunnan kyselytunti ja jättää herkkusuun kuivaksi kuin Saharan.

Arvosana:
 

mustikkaIngman Mustikkatuutti 66g 1,39€/kpl
Mustikkajäätelön kääre on yhtä elegantti kuin makukin. Perinteinen vaniljatötterö on saanut pinnalleen hillityn mustikkakuorrutteen, ja monen vatsavaivoista kärsivän iloksi tuote on laktoositon! Kokonaisuus on tasapainoinen ja kuin lämmin syyspäivä mustikkametsällä. Jäätelö on puhdaspiirteinen ja pyöreän makeahko. Maun reunoilla on kulmikkuutta, ja se on yhtä aikaa hienostunut, että maanläheinen. Tämä sivstynyt kokonaisuus jättää miellyttävän jälkivaikutelman.
 
 

Arvosana:
 

daim

Daim Mansikka 99g 2,19€/kpl
Kun jokaisen lempijäätelö Daim on saanut uuden mansikkaisen olemuksen, mikään ei voi olla pielessä. Suklaakuorrutteinen mansikkatuutti, jonka sisällä on Daim-rakeita, on vallan mainio kokonaisuus ja erinomainen pelastus sadepäiville, jolloin kaipaa piristystä. Jäätelö on suorastaan röyhkeä makeudessaan ja potkaisee kunnolla. Lopussa odottaa vielä kunnon suklaapommi, ja se on siinä. Valloittava jälkimaku täyttää suun, ja rakkaus on syttynyt.

Arvosana:
 

kismet

Fazer Kismet jäätelö 58g 1,69€/kpl
Pakastealtaaseen kurkatessa ensimmäinen reaktio on, että joku on laittanut Kismet-suklaapatukan väärään paikkaan. Mutta ei – valloittava Kismet on levinnyt myös pakastealtaisiin ihan tarkoituksella jäätelön muodossa! Tuttu harmoninen maku täyttää suun heti ensimmäisestä palasesta lähtien, eikä loppua onneksi näy hetkessä. Hento suklaanmakuinen vohvelikuorrutus on juuri passeli ja tarpeeksi juureva. Rehellinen Kismetin maku ei voi kuin houkutella uuteen ostokertaan!

Arvosana:
 

hyve-jätski kollaasi vertailu

Hyveen vadelmainen keksisuklaajäätelö
Uhh, miten näin vaatimattoman näköinen lasikulhoon tehty kyhäelmä voi räjäyttää makuhermot taivaan tuuliin hetkessä? Hyveen jäätelössä on kaikki, mitä kesän hittijäätelöltä vaaditaan: maut ovat sopivassa balansissa keskenään, ensi kosketus jäätelöön on samettinen ja koostumus on varsin rikas! Jäätelössä vallitsee täydellinen makujen harmonia.  Suosittelemme täysin rinnoin katsomaan ohjeet jäätelön valmistamiseen täältä ja valmistamaan varastoon jo muutaman annoksen tulevaa rantakautta varten, jos ne siellä niin pitkään koskemattomina säilyvät!

Arvosana:

Avatar photo
Eve Jokinen

Viimeistä vuotta Hyrylän lukion penkkejä kuluttava, kaikista hetken mielijohteessa syntyvistä ideoista ja koulun laiminlyömisestä pitävä abi, josta ehkä joku kaunis päivä tulee vielä jotain merkittävää Hyve-lehden toimittajan tittelin lisäksi!