Herkulliset kookospallot

Herkulliset kookospallot

hyvekookos

 

Maukkaat kookospallerot ovat todella helppoja ja hauskoja valmistaa vaikka yhdessä ystävien kanssa. Ne sopivat hyvin pikkujoulu- tai joulupöytään, mikseipä kauniisti paketoituna joululahjaksi kavereillekin. Itse tehdyt kookokselta ja suklaalta maistuvat makeiset ovat edullisia eli sopivat opiskelijabudjettiin, ja suurin osa niihin tarvittavista aineksista löytyy ruokakaapeista jo valmiiksi.

 

Kookospallot

3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g voita
1 rkl kylmää vettä

Pinnalle:

0,5-1 dl kookoshiutaleita

 

Sekoita kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sulata voita pehmeämmäksi mikroaaltouunissa tai hellalla, ja sekoita se kuivien aineiden joukkoon. Lisää vielä vesi, voit kokeilla veden sijasta myös vahvaa kahvia, ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta käsin pieniä palloja ja pyörittele lopuksi pallot kookoshiutaleissa.

 

Avatar photo
Reetta Reijonen