Raikas sitruunapiiras

Raikas sitruunapiiras

FullSizeRender 6

Raikas sitruunapiirakka tuo sopivaa kirpeyttä ja raikkautta keväseen sekä kesän odotukseen. Piirakassa yhdistyvät raikas sitruuna ja makea marenki, mikä luo ainutlaatuisen makuelämyksen. Tämä helppo piirakkaresepti kannattaa ottaa hyvään talteen yllätysvieraiden tai makeanhimon varalle!

Ainekset:

½  pkt (200g) kauramuro- tai murotaikinaa, pakaste

Kiisseli

2 sitruunaa

3 dl vettä     

3 kananmunan keltuaista

1 ½ dl sokeria

20g maissitärkkelystä

Marenki

3 kananmunan valkuaista    

1 dl sokeria

½ dl tomusokeria  

Muuta:

6 annosta

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Tarvikkeet: kaulin, kattila, sekoitin, kulho, piirasvuoka (n. 20 cm, reunan korkeus 4 cm), vispilä tai sähkövatkain

FullSizeRender

  1. Vuoraa 20-22 cm:n piirasvuoka ohueksi kaulitulla murotaikinalla tai painele taikina vuokaan. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa ja purista mehut.FullSizeRender 2
  2. Pane kiisselin aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna poreilla muutamia kertoja. Jäähdytä.FullSizeRender 4

FullSizeRender 5

3. Kaada kiisseli taikinan päälle vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

FullSizeRender 7

4. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

FullSizeRender 8 FullSizeRender 9 FullSizeRender 10

5. Peitä piiras pehmeästi aaltoilevalla valkuaisvaahdolla.

FullSizeRender 11

6. Pane piiras 225 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes marenkipinta on saanut kauniin värin. Marenki ruskistuu nopeasti, seuraa tilannetta koko ajan.

FullSizeRender 12

7. Tarjoa jäähdytetty piiras mansikoiden ja kahvin kanssa.

FullSizeRender 6

Avatar photo
Nora Raahenmaa