Hyveen vadelmainen keksisuklaajäätelö

Hyveen vadelmainen keksisuklaajäätelö

Vadelmainen keksisuklaajäätelö

3 dl kuohukermaa

300 g turkkilaista jogurttia

4 dl kaakaotomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

1 levy tummaa suklaata

150 g suklaakeksejä

150 g vadelmarouhetta

 

Paloittele viisi riviä suklaata ja keksit karkeaksi rouheeksi sahanteräveitsellä. 

Vaahdota kerma.

Sekoita turkkilainen jogurtti, kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri, lisää kermavaahto ja sekoita varovasti. Lisää joukkoon myös pieneksi paloiteltu suklaa ja vadelmarouhe.

Sulata loput kolme riviä suklaata kattilassa vesihauteessa.

Lusikoi pakastuksen kestävään astiaan kerroksittain jäätelöseos ja rouhitut keksit. Koristele jäätelön pinta sulalla suklaalla. Peitä astia kannella tai kelmulla ja pakasta ainakin yön yli.

Anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Avatar photo
Paula Tiitta

Pitkän linjan lukiolainen, maailmanmatkaaja, 24/7 voimistelija. Hikipinko, jonka koulumenestyksen salaisuutena on tunneilla nukahtelu. Toimii tätä nykyä Hyveen kieliopillisena päätoimittajana, vaikka välillä pilkut vilisevätkin silmissä ja senat menevät sakaisin.