Vinkkejä ykkösille ja kakkosille

Vinkkejä ykkösille ja kakkosille

Abitelttailu

Lukio on meillä monella viimeisiä ylioppilaskirjoituksia vaille valmis. Voi mitä kaikkea lukioaikaan onkaan mahtunut! Lukiosta jää valtava määrä kivoja muistoja, päällimmäisenä vanhojen tanssit puhumattakaan niiden jatkoista. Vanhojen tanssit vaativat meidän omaa panostamme, jotta saimme järjestettyä meidän näköisemme vanhat ja jatkot. Keräsimme rahaa jatkoihin perustamalla jääkahvilan sinne, missä sille oli kysyntää eli Tuusulanjärvelle Fjällbon kohdalle. Kahvilan tuotto yllätti meidät positiivisesti. Yhden talven panos yhteisen hyvän eteen mahdollistaa myös abivuoden riennot, kuten abigaalan palkintoineen ja penkkaripäivän rekka-ajeluineen. Suosittelen nuoremmille rohkeutta ja oma-aloitteisuutta erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Vanhojen tanssien lisäksi järjestimme abitelttailun, tj100-päivän ja teemaviikon. 

Vanhojentanssit

Yhteisiä muistoja on kuitenkin vielä edessäpäin, vaikka abit ovat siirtyneet jo lukulomalle. Lukion kolmannen vuoden opiskelijoilla on jo oven takana penkkarit, penkkareiden jatkot, abiristeily Ruotsiin ja AGT Viroon. Abit viettävät 9.2. penkkareita juhlistaen abien todellista tj0. Hehkutuksesta huolimatta lukio ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja juhlimista… Muistoihin mahtuu kaiken hauskan keskellä myös lukuisia koeviikkoja, väsyneitä aamutunteja, poissaoloja, motivaation etsimistä… Lukion abina voin jo sanoa, että tunnen opettajat ja heidän tapansa sekä omat kiinnostuksen kohteeni. Voi kunpa voisin antaa vinkkejä pienelle itselleni, joka aloitti lukion ensimmäisen vuoden. 

Vinkkejä nuoremmille:

  • Panosta itsellesi tärkeisiin oppiaineisiin jatkuvasti läpi kurssien, jotta koeviikko ja kirjoituksiin lukeminen on todella vain kertaamista. 
  • Muista elää ja tehdä asioita myös koulun ulkopuolella! Opiskelu on tärkeää, mutta älä ota sitä liian tosissaan. Maailma ei kaadu yhteen kokeeseen, eikä kurssikokeilla “ole loppupeleissä väliä”. Arvosanat eivät määrittele sinua ihmisenä.
  • Tee asioita, joista nautit. Älä käytä liikaa aikaa ja vaivaa aineisiin, joita et kirjoita ylioppilaskirjoituksissa. 
  • Ole itsellesi armollinen, äläkä vaadi liikaa. Ota myös omaa aikaa ja rentoudu opiskelun ohella.
Iiris Jussila