Viimeiset hetket lukiossa

Viimeiset hetket lukiossa

Kolmas ja viimeinen jakso on vihdoin lähtenyt käyntiin. Pian päästään lukulomalle, jonka jälkeen kouluun tullaan enää vain tekemään kevään ylioppilaskokeet ja ottamaan lakki vastaan. Tuntuu oudolta ajatella, että näiden jäljellä olevien viikkojen jälkeen ei enää tarvitse osallistua lukion oppitunneille  ja samalla tulee hyvästeltyä moni oppiaine.

Tuleva joululoma tulee olemaan aiempia vuosia rankempi, sillä täytyy jo pikkuhiljaa aloittaa ylioppilaskirjoituksiin lukeminen. Äidinkielen tekstitaidon koe on jo helmikuun alussa, ja matematiikan opettajat ovat neuvoneet, ettei kannata pitää taukoa laskemisesta edes lomalla. Opettajien ”pelottelu” tulevasta lukulomasta ja kokeista saa miettimään, miten joululoman käyttää hyväkseen.

Vaikka kuinka iloinen on siitä, ettei koulua ole enää paljon jäljellä, on silti pelottavaa ajatella, että ensi vuonna tähän aikaan olemme kaikki tekemässä omia juttujamme täysin eri teillä. Osa päättää pitää välivuoden, osa suuntaa armeijaan, kun taas osa lähtee suoraan opiskelemaan joko kotimaahan tai ulkomaille.

Seuraavat ja viimeiset hetket lukiossa ovat täynnä ikimuistoisia hetkiä, kuten penkkarit ja abimatka, mutta abien täytyy myös työskennellä enemmän kuin koskaan aiemmin.

 

Avatar photo
Vilhelmiina Loppukaarre

Golfia pelaava ja kirjallisuudesta sekä elokuvista kiinnostunut kakkonen Tuusulasta.