Myynnissä sinkkuelämä

Myynnissä sinkkuelämä

KolumniRaahenmaa

”Kohteen tarkennus – silmäpeli – lähestyminen – vaikutuksenteko – loppusilaus. ” Tämä saattaa olla kaikki, mitä tarvitaan onnellisen suhteen aloittamiseksi. Todellisuudessa kaikki iskuyritykset eivät kuitenkaan johda kukoistavaan rakkauselämään vaan karuun pettymykseen. Vastoinkäymisistä ei kuitenkaan tule lannistua. Olennaista ei ole se, montako yritystä rakkautta etsiessä tekee, vaan se, mikä on lopputulos. Ole rohkea ja suutele sammakoita, kunnes yksi niistä muuttuu prinssiksi tai prinsessaksi.

Ihmissuhdeasiat saavat monen nuoren pään pyörälle. Välillä rakkaus saa uskomaan, että kaikki on mahdollista, toisinaan epävarmuus valtaa mielen.

Jos omassa kaveripiirissä moni seurustelee, voi tuntua siltä, että on aivan yksin. Kavereilla on jo sovittuja menoja kumppaneidensa kanssa, kun itsellä ei ole muuta seuraa kuin televisio ja lohduttava jäätelöpurkki. Monilla lukioikäisillä on kova tarve löytää seurustelukumppani, halu jakaa arjen pienet ilot jonkun kanssa, halu viettää perjantai-illat jonkun kainalossa. Voi tuntua toivottamalta ja lähes mahdottomalta löytää se oikea. Tässä tilanteessa nuori monesti vertaa itseään muihin seurusteleviin ja miettii, mikä itsessä on vialla. Ei pidä vaipua epätoivoon. Tutkimusten mukaan vain alle puolet lukioikäisistä on seurustellut vakavasti. Kumppania ei löydä etsimällä ja yliyrittämällä. Hän ilmaantuu, kun kohtalo niin päättää. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joilla vauhdittaa Amorin nuolten sinkoilua:

Jos satut asumaan pienellä paikkakunnalla ja tunnet jo kaikki kylän pojat, laajenna reviiriäsi. Kulje toisessa kaupungissa pilke silmäkulmassa. Joskus kahvipyynnön kuulee täysin sattumalta odottamattomassa paikassa. Ken tietää, seisooko tuleva kumppani edessäsi raha-automaatilla tai ehkä törmäät häneen tavaratalon kahvinkeitinosastolla.

Käy paikoissa, joissa et yleensä käy. Katsasta sporttibaari, jossa on tarjolla eniten säpinää huhtikuussa, kun SM-liigassa pelataan playoffeja. Pukumiesten suosimassa lounaspaikassa voit sijoitusvinkkien lisäksi tehdä hyvällä tuurilla sijoituksen tulevaisuuteen. Kuntosalilla voi kysyä treenivinkkejä komealta puolitutulta.

Luulet, ehkä olevasi ennakkoluuloton miesmarkkinoilla, mutta sopivaa treffikumppania ei vain löydy. Älä odota  Leonardo DiCaprion yhteydenottoa, sillä joudut odottamaan ikuisuuden. Niin kauan kun et tiedosta epärealistisen korkeita odotuksiasi, tulet pettymään. Ole rehellinen itsellesi ja mieti, mitä piirteitä oikeasti arvostat. Ole ennakkoluuloton, deitistä voi paljastua piirteitä, jotka peittävät alleen mahdolliset puutteet. Muista, että kipinöiden sinkoilu vaatii usein aikaa ja tunteiden kehittymistä.

Oma kulta kotikoneelta sohvalta istuen? Sosiaalinen media mahdollistaa nykypäivänä tutustumisen maailman toisella puolella asuvaan henkilöön. Rakkaus voi löytyä lähempääkin. Naapurikaupungissa on lukemattomia varteenotettavia treffikumppaneita, joita et ole välttämättä koskaan tavannut. Lähetä viesti Facebookissa tai kommentoi Instagramissa. Tuoreen Helsingin Sanomissa olleen artikkelin mukaan useimmat suhteista, jotka ovat alkaneet internetissä kestävät parhaiten. Kun tutustut internetissä toiseen, ehdit tutustua tämän arvoihin jo ennen kuin tapaatte. Nykypäivänä suhteen alkamiseen voi riittää yksinkertainen ”Like”-painallus. Joten ensi kerralla, kun surffailet tietokoneen syövereissä pidä silmät auki!

Nea Raahenmaa