Urapäivä tulevaisuuden uranuurtajille

Urapäivä tulevaisuuden uranuurtajille

Ura1

Diilistä-tuttu Antti Seppinen kertoo omasta uraputkestaan.

Lukiossamme järjestettiin 4.11. erityisesti abeille suunnattu urapäivä. Se on perinteisesti ollut kaikkien Tuusulan lukion toimipisteiden yhteinen tapahtuma, ja tällä kertaa bussit kuljettivat Jokelan ja Kellokosken toimipisteiden opiskelijat Hyrylään. Urapäivän ideana on auttaa ja antaa tietoa tulevaisuuden uravalintoihin, työelämään ja opiskelupaikkoihin hakemiseen liittyen.

Päivän luennoinnin aloitti kansainvälinen rakennusyritys Skanska, jonka HDR manager Aila Harju ja työpäällikkö diplomi-insinööri Jussi Sainomaa kertoivat omista urapoluistaan ja työnkuvistaan. Ohessa saimme myös paljon tietoa esimerkiksi alaan liittyvästä korruptiosta.

Tämän jälkeen bisnesmaailmassa pyörivä Antti Seppinen pääsi kertomaan omasta työelämästään. Tämä tv:stäkin tuttu tradenomi työskentelee nykyään Danske-pankissa ja kuvaili abeille lähes täydellisesti menneitä uraputkiaan. Hän kertoi, kuinka ”kaikki on kuin muuttunut kullaksi” hänen kosketuksestaan.

Näiden yhteisten luentojen jälkeen pääsimme välipalan kautta kuuntelemaan itse haluamiamme luennoitsijoita. Vaihtoehtoina oli terveydenhuollon ammattilaisia ja kaupan alalla työskenteleviä. He kertoivat sekä yleisesti omista aloistaan että tarkempia yksityiskohtia alan koulutukseen, työhön ja urapolkuihin liittyen.

Ura2

Päivän viimeiseksi luennoksi oli vaihtoehtoina kahden eri valmennuskurssiyrityksen järjestämät infot eri aloihin liittyen. Valmennuskeskuksen järjestämässä infossa keskityttiin teknisiin, lääketieteellisiin, kauppatieteellisiin ja matemaattisiin opintoihin hakemiseen, kun taas Eximian infossa puhuttiin kasvatustieteistä, psykologiasta, oikeustieteistä sekä valtio- ja yhteiskuntatieteistä. Luennoilla oli tarkoitus antaa mahdollisimman paljon tietoa hakemisesta ja valmistautumisesta suosituimpiin jatko-opiskelupaikkoihin hakiessa.

Kaiken kaikkiaan urapäivä toi vaihtelua normaaliin koulupäivään ja avasi miettimään todella omia tulevaisuuden unelmia. Toivottavasti urapäivä auttoi ainakin yhtä epävarmaa abia oman tulevaisuuden ammatin miettimisessä.

Avatar photo
Miika Kosloff

Hyveen graafinen päätoimittaja vuosina 2013-2015. Harrastuksinaan tällä sopivasti perfektionistillä tekniikan ylioppilaalla on valo- ja videokuvauksen lisäksi lähinnä tekniikalla räplääminen.