Perfectot kasvissushit

Perfectot kasvissushit

Hyveen horoskooppimaestrot kokeilivat tällä kertaa onneaan ruoanlaiton parissa. Päätimme yrittää tehdä mahdottoman – nimittäin täydellisiä susheja. Eräänä kauniina iltapäivänä otimme haasteen vastaan ja ryhdyimme näpräilemään sushien kanssa. Loppujen lopuksi kaikki sujui mainiosti, ja susheista tuli (ainakin meidän mielestämme) aika lähelle täydellisiä. Tässä tulevat ohjeet, joita noudattamalla sinustakin voi tulla sushimestari!

IMG_8564

Sushiriisin keitto on aina ollut haaste, myös japanilaisille sushikokeille. Tärkeintä on, että huuhtelet riisin kylmällä vedellä monta kertaa ennen sen keittämistä. Riisiä on huuhdeltu tarpeeksi, kun siitä ei enää irtoa valkoista sakkaa. Riisien tulisi myös antaa seistä kylmässä vedessä huuhtelun jälkeen vielä 20 minuuttia, jolloin riisit hieman pehmenevät ennen keittämistä. Sushiriisejä ei tarvitse keittää pitkään, vain noin 10 minuuttia. Valmiin sushiriisin tulisi olla miltei läpikuultavaa, kun sen nostaa valoa vasten. Noh, meidän riisimme ei aivan tätä pistettä saavuttanut, mutta oli se hyvää silti! Valmiiseen sushiriisiin yleensä myös lisätään 2-3 ruokalusikallista riisiviinietikkaa ja saman verran sokeria, jolloin riisi saa makua.

IMG_8566

Seuraavaksi edessä on sushirullien kääriminen. Merileväarkit ovat hyvin hauraita, joten niitä kääriessä kannattaa olla varovainen. Merileväarkin päälle laitetaan ensin riisi. Arkin toiseen päähän jätetään parin sentin levyinen riisitön kohta, jotta rullan sinetöinti olisi helpompaa. Täytteet laitetaan siihen päähän, mistä kääriminen aloitetaan. Täytteitä ei kuitenkaan kannata laittaa aivan arkin reunalle, sillä silloin täytteet jäävät hassusti sivulle, eivätkä asemoidu keskelle sushia. Bambumatto helpottaa rullien käärimisessä.

Sushikollaasi

Valmiit sushirullat leikataan terävällä, märällä veitsellä. Kun veitsi on kostea, pysyvät rullat ehjänä.

IMG_8570

IMG_8574

Leikkaamisen jälkeen sushit ovat valmiita! Susheja dipataan yleensä soija-kastikkeeseen, ja jos pidät vähän tulisemmasta ruoasta, voit lisätä susheihisi wasabia. Jos maistelet montaa erilaista sushia, kannattaa välissä syödä pieni palanen hillottua inkivääriä. Inkivääri puhdistaa suuta ja tuo susheista kaikki maut esille.

IMG_8580

Avatar photo
Peppi Pietarinen

Lukion toisen vuosiluokan kanssa painiva toimittaja, joka on tunnettu merimiessolmuistaan partiossa. Karkkipäivisin tykkää suklaasta. Vannoutunut astronomi ja horoskooppien kirjoittelija. Ikuisiin Youtube- suosikkeihin kuuluu #DancePonyDance !