On aika hiljaa kiittää

On aika hiljaa kiittää

”On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa”, alkaa Pekka Simojoen samanniminen kappale. Miettiessäni, mistä kirjoittaisin viimeisen pääkirjoitukseni Hyve-lehdessä, päällimmäisenä ajatuksena oli vain kiitollisuus.

Kiitos on sanana mielenkiintoinen. Siinä on vain viisi kirjainta, kaksi tavua. Sitä voi käyttää yksinään tai osana virkettä. Lisäksi kiitoksen voi sanoa lähes missä tilanteessa vain, eikä mieleeni tule yhtäkään kieltä, jossa ei olisi kiitosta tarkoittavaa sanaa. Se kertoo paljon kyseisen sanan tärkeydestä.

Kiittäminen ei ole pelkkä muodollisuus, joka vain ”kuuluu asiaan ja on kohteliasta”. Kiittäminen on arvostusta, muiden huomioimista ja välittämistä. Kiittäminen on myös asia, joka liian usein unohtuu. Pysähdyin miettimään, keitä minä haluaisin tässä hetkessä kiittää. Siksi haluankin listata tähän muutaman asian, joista olen kiitollinen juuri nyt.

  1. Olen kiitollinen ajastani lukiossa ja ihmisistä, jotka olivat mukana tässä seikkailussa.
  2. Olen kiitollinen saamastani tuesta ja uskosta minuun.
  3. Olen kiitollinen siitä, että olen terve ja kehoni palvelee minua päivästä toiseen.
  4. Olen kiitollinen saamistani arvokkaista kokemuksista ja pitkien lukiopäivien piristyksistä, varsinkin Hyve-lehden ja opiskelijakunnan hallituksen parissa.
  5. Olen kiitollinen siitä, että olen onnellinen ja myös siitä, että saan vielä jonain päivänä muistaa lämmöllä tämänkin tekstin kirjoittamista.

Muistan, kuinka ensimmäisenä vuotenani lukiossa liityin Hyve-lehteen hieman puolivahingossa ja yhtäkkiä olinkin jo kirjoittamassa elämäni ensimmäistä artikkelia, joka julkaistaisiin. Se oli hyvällä tavalla jännittävää ja ennen kuin ehdin edes huomata, oli Hyve-lehti vienyt täysin mukanaan. Eikä mennyt kauaa, kun löysin itseni jo kantamasta päätoimittajan vastuuta. Nyt on kuitenkin minun aikani luovuttaa päätoimittajan pestini eteenpäin Hyve-lehden uusille upeille päätoimittajille, Iinalle ja Elmiinalle.

Ja nyt, viimeisen pääkirjoitukseni lopussa, haluan sanoa vielä koko Hyve-lehden toimitukselle, lukiomme väelle, lukijoille, kaikille: Kiitos!

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)