Kuka tunki penkkarit ja wanhojen tanssit samalle päivälle?

Kuka tunki penkkarit ja wanhojen tanssit samalle päivälle?

pääkirjotuskuva hyve

Kevään merkeistä ensimmäisiin (koiran)kakkakeskustelun ohella kuuluu ikuinen ”lukio vai amis”-kiistely, joka roihahtaa erityisesti toisen asteen haun alkamisen tiimoilla. Tähän elämää suurempaan kysymykseen on itse asiassa olemassa vastaus, joka on myös melko yksinkertainen: lukio – ja perusteluksi riittää penkkarit.

Vaikka valtio yrittää irrottaa kansalaisen riippuvuussuhdetta karkkeihin nostamalla makeisveroa säännöllisesti, se ei ole onnistunut siinä, sillä karkinhimo on integroitu meihin syvästi jo lapsena. Kenenpä ehjille verkkokalvoille ei ole piirtynyt ala-asteella kuvaa opettajien pelkäävistä katseista, kun me ekaluokkalaisina sukelsimme abien heittelemien karkkien perään rekoista piittaamatta? Nyt 11 vuotta myöhemmin on meidän abien vuoro herättää ala-asteilla ilon ja pelon tunteita oppilaiden ja opettajien silmissä.

Tiedän myös tapauksia, joille salamyhkäisesti pukeutuminen tuottaa suurta mielihyvää. Penkkareissa se on mahdollista, eikä tällöin herätä suurta pahennusta.

Rekkojen lavalta karkkien heittely uimapuku päällä tekee päivästä jo unohtumattoman, mutta vielä ikimuistoisemman päivästä tekee abiristeily, mikäli siis muistaa laivareissusta yhtikäs mitään. Jätetään buffetissa sekoilut ja valvojaopettajien katseet kuitenkin abien salaisuuksiksi.

Lukion toinen kohokohta, vanhojen tanssit, tarjoaa puolestaan ihhanien somelaisten prinsessamuijien kauneutta ja tietysti poikien frakkikomeutta.  Tänäkin vuonna abiristeily oli torstaista perjantaihin, mikä esti abeja näkemästä vanhojen tansseja livenä. Kuvat ja videot ovat ihan käteviä, mutta ne eivät välitä fiilistä samalla tavalla kuin yleisössä oleminen ja jännittäminen siitä, hakeeko kukaan tanssimaan. Onneksi wanhojen päivästä ja siihen valmistautumisesta on koottu Hyveeseen kattava paketti.

Ratkaisu on tietysti risteilyn siirtäminen perjantaille, jolloin aikataulustressi poistuu ja halukkaat pääsevät katsomaan tansseja. Todennäköisesti perjantain laivalla tapaisi myös enemmän tuttuja lähilukioista. Tosin olivat ne torstain laivalla olleet ressu-kaverimmekin ihan kivoja.

Koska abeja ei näy vanhojen tanssien yleisössä, niin vastaavasti vanhatkaan eivät  abien penkkarishow’hun löydä paikalle. Miten tämä ratkaistaisiin? Tytöillä on kampaajat ja niin tuntuu olevan pojillakin. Ratkaisua ei taida olla, sillä ongelma on ollut varmaankin aina eikä häviä tulevaisuudessakaan. Tosin, jos valtion junatkaan eivät kulje aikataulun mukaan, niin ei kai voi edes olettaa, että aikataulut olisivat meillä lukiolaisilla täydelliset.

Toivottavasti wanhojen karkkituskaa lievittävät Hyveen taltioimat kuvat penkkaripuvuista ja päivän tunnelmista.

Aikatauluprobleemista mahdollisesti kärsiville kevään kirjoittajille roimasti tsemppiä ylppäreihin! Hyve ilmestyy taas maaliskuun lopulla abien urakan päätyttyä.

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.