Wanhojen tyyli 2013

Wanhojen tyyli 2013

542751_4470374759092_176805202_n-001

Mekkojen värikirjoa

WANHOJEN MEKOT JA PUVUT

Wanhojen tansseissa 14. ja 15.2. liikuntasalimme täyttyi mitä näyttävimmistä mekoista ja puvuista. Tyttöjen prinsessamekkoja oli monissa eri väreissä ja sävyissä, eikä yksikään jäänyt vaille huomiota. Jokaisen ainutlaatuinen mekko tai puku toi juhlatunnelmaa niin koulumme uusille vanhoille, kuin kaikille heidän tanssejaan katsomassa olleillekin.

Upeita mekkoja oli joka lähtöön. Oli suoraa mallia, olkaimetonta ja olkaimellista mekkoa, poimutettua ja laskostettua helmaa, rypytettyä, merenneitoa…

hyve mekot

Suoria mekkomalleja

Suosituimpia olivat A-linjaiset prinsessamekot, joiden helmat erosivat toisistaan monilla eri tavoilla. Tyllit toivat mekkojen helmoihin lisää kuohkeutta ja kokoa. Näitä heiluvia helmoja nähtiinkin esimerkiksi Lambeth Walk -tanssissa.

Erilaisia mekkojen helmoja.

Monenlaisia helmoja

Lähes jokaisessa mekossa oli ainakin vähän jotain kimaltavaa, joissakin enemmän kuin toisissa. Mitkään glitterkoristeet ja paljetit eivät voineet mennä yli prinsessapäivänä.

Kivoja yksityiskohtia mekkoihin toivat erilaiset paljetit.

Kivoja yksityiskohtia mekkoihin toivat paljetit

Poijilla oli puolestaan päällä juhlallisesti tumma smokki, frakki tai saketti. Puvun kanssa tyylikkyyttä toivat siistit juhlakengät ja suurimmalla osalla valkoiset hansikkaat. Rusetti tai solmio kuului jokaiseen pukuun, ja lisäksi joihinkin pukuihin oli aseteltu rintataskuun valkoinen taskuliina suoraksi taitettuna.

Poikien pukuja.

Poikien erilaisia pukuja

KAMPAUKSET 

Kultakutrit olivat ojennuksessa vuoden 2013 vanhojen tansseissa Hyrylän lukiossa. Prinsessapäivänä kampauksiin oli selvästi satsattu. Mekon ja frakin hankkimisen lisäksi nykyaikana panostetaan paljon puvun lisäksi kampauksiin, meikkeihin ja asusteisiiin. Sanontakin kuuluu: hiukset hyvin, kaikki hyvin. Suurin osa lukiomme kakkosluokan tytöistä oli käynyt tuottamassa loistokkaat kampauksensa ammattilaisella eli kampaamoissa.

IMG_3635

IMG_3630

Vuoden 2013 wanhojen tansseissa tyttöjen hiustyylissä pääpiirteenä oli, että hiukset olivat kiinni. Vain muutamilla oli hiukset auki tai osittain auki. Kauniisti kiinni olevat hiukset ovatkin erittäin juhlavat ja elegantit. Ne ovat nimenomaan tilaisuuteen sopivat eli vanhanaikaiset, mutta modernilla säväyksellä. Tyttöjen hiuksissa oli paljon kiharapilviä, tuhkimokampauksia, löyhiä nutturoita, lettejä sekä pinnejä ja muita hiuskoristeita. Korvakorutkin olivat ”match” kampauksen kanssa.

IMG_3637

Pojilla koko wanhoihin valmistautuminen on helpompaa. Heidän ei tarvitse stressata, pysyvätkö tekoripset tai astuvatko korolla helman päälle. Kaikesta huolimatta pojatkin olivat nähneet vaivaa tämän päivän eteen. Lukiomme pojista kuoriutui varsinaisia komistuksia, kun he kerrankin olivat siistiytyneet ja pukeutuneet frakkiin. Mitä poikien hiustyyliin tulee, kaiken a ja o on parturikäynti. Moni poika oli leikkauttanut tukan siistiin malliin. Siihen viimeisenä sipauksena hieman geeliä ja that’s it! Poikien hiuksia kuvailevat sanat ”sliipattu” ja ”all over” eli kaikki hiukset taakse kammattu.

KYNNET

Kampauksen, meikin ja mekon lisäksi monet tytöt laittoivat kyntensä kuntoon tansseja varten. Geelikynnet ovat nyt ehdottomasti pinnalla. Geelikynnet ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne ovat kestävät ja todella näyttävät. Koristelussa ja värissä on vain mielikuvitus rajana. Geelikynnet voivat olla myös todella pitkät.  

kynnet (640x427)

image_1361640043667892

551430_4481906527379_1142349392_n

Geelikynsiä edullisempi vaihtoehto ovat kaupasta ostettavat tekokynnet, jotka liimataan itse omiin kynsiin. Myös tällaiset tekokynnet havaittiin muutamilta tytöiltä, mutta ne ovat jäämässä pahasti geelikynsien varjoon.

Kik-252234911

Jos taitoa riittää, myös omalla lakkauksella voi saada todella näyttävät kynnet, varsinkin jos omista kynsistä löytyy riittävästi pituutta.

1361719054740

IMG_3626

Ehdottomasti suosituin lakkaus/malli kynsissä oli klassinen ranskalainen manikyyri, sillä se sopii mekon kuin mekon kanssa. Lisäksi suosittuja olivat erilaiset timanttikoristelut. Värit ja kuviot riippuivat omistajiensa mekkojen väreistä ja siksi ne vaihtelivat kaikissa sateenkaarenväreissä, kuten mekkojenkin värit.

MEIKKI

Meikkiin ei ehkä ensimmäisenä kiinnitä huomiota, mutta se on tärkeässä osassa tanssijoiden ulkonäössä. Kaikkien tyttöjen meikit olivat erinomaisesti onnistuneet, ja ne toivat ryhtiä ja kauneutta tanssijoiden kasvoille.  Osa oli luottanut omaan tai tuttavansa taitoon, kun taas toiset olivat turvautuneet ammattilaisten siveltimien jälkeen.

Tanssiaismeikissä tärkeässä osassa ovat hyvä pohjameikki ja puuteri, jotka peittävät ihon epäpuhtaudet ja estävät tanssiessa hikoavaa ihoa kiiltämästä.

Koska hiukset ja mekko kiinnittävät niin paljon huomiota, ei silmämeikin tarvitse olla niin tumma. Lähes jokainen naispuolinen tanssija oli turvautunut tekoripsiin, joko kestävien ja pitkäaikaisten ripsienpidennyksinä tai kertakäyttöisten tekoripsien tyyliin. Pitkät räpsyripset korostavat kauniisti silmiä, eivätkä pidemmätkään ripset ole tällaisessa juhlassa överit.

21652_4481845005841_920516067_n

ripset

Glamourvaikutelmaa lisäävät punatut huulet. Huulipunien sävyt vaihtelivat aivan vaaleista hyvinkin kirkkaanpunaisiin. Sävy riippui jälleen kerran mistäs muustakaan kuin mekon väristä!

RUSKETUS

Wanhojen tanssit tanssitaan hyytävässä helmikuussa, eikä aurinkoa ole tällä pallonpuoliskolla nähty kuukausiin. Meistä jokainen näyttää enemmän tai vähemmän kalkkilaivan kapteenilta, ja siksi monet tytöistä olivat turvautuneet keinotekoiseen rusketukseen saadakseen edes hieman väriä kalvakalle iholleen. Purkista, solariumista, värisuihkusta; rusketuksen voi saada monella keinolla ilman aurinkoakin. Hillitty ja luonnollinen rusketus korostaa nätisti mekon väriä.

image_1361720694573228

581699_4481903687308_1271440149_n

Avatar photo
Noora Jussila

Viimeistä vuottaan lukiota käyvä toimittaja, joka on pahasti koukussa Robert’s Coffeen jääteehen.