Viimeinkin valmis

Viimeinkin valmis

On hullua ajatella, että abivuosi on viimein ohi. Lukion suorittaminen on enää valmistumista ja ylioppilasjuhlia vaille valmis. Enää ei tarvitse jännittää muuta kuin mahdollisten jatko-opiskelupaikkojen saantia, sillä ylioppilaskirjoitusten tulokset on jo julkaistu. Kirjoitustuloksissa on varmasti ollut sekä positiivisia yllätyksiä että pettymyksiäkin. Tällä hetkellä olisi kuitenkin tärkeää olla tyytyväinen omaan suoritukseen tuloksista riippumatta, sillä ylioppilaskirjoitukset eivät ole mikään helppo koitos todennäköisesti kenellekään. Kokeita voi aina uusia, jos jokin ei mennyt suunnitelmien mukaan. Valmistuminen on nyt kuitenkin kaikista merkittävin asia. 

Ylioppilasjuhlien jälkeen jokainen suuntaa erilaisille poluille: toiset pitävät välivuoden, toiset puolestaan lähtevät suoraan opiskelemaan kolmannelle asteelle. Voi myös olla, että joku lähtee suoraan työelämään ja miettii jatko-opiskelua myöhemmin. Mikään vaihtoehdoista ei ole muita parempi tai huonompi. Olemme nimittäin kaikki erilaisia, ja juuri sen takia erilaiset tulevaisuudennäkymät ovat aivat ymmärrettäviä. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistuttaa, että kaikkea ei vieläkään tarvitse tietää. Meillä valmistuvilla on paljon aikaa pohtia tulevaisuuttamme, ja tarjolla on lukuisia polkuja lähteä selvittämään kiinnostuksen kohteita. Kannattaakin siis tarttua houkuttelevalta tuntuviin mahdollisuuksiin, sillä kokeilematta ei voi tietää, mikä oikeasti kiinnostaa. 

Olen lukioaikana ollut monessa mukana. Halusin kokeilla mahdollisimman monia ja erilaisia asioita, jotta löytäisin juuri ne, jotka oikeasti kiinnostavat. Liityin Hyve-lehteen toisen vuoden keväällä, sillä halusin kokeilla, mitä toimittajana oleminen oikeasti pitää sisällään. Yllätyin eniten siitä, miten vapaasti sain valita aiheita, joista kirjoitin. Sain siis mahdollisuuden kirjoittaa juuri sellaisia tekstejä, jotka tuntuivat itselle mielekkäiltä ja tärkeiltä. Kirjoittamisen lisäksi oli upeaa päästä osaksi mahtavaa toimitustamme, jonka ilmapiiri oli kannustava ja lämmin. Vaikka välillä verkkolehteen kirjoittaminen yhdistettynä lukio-opintoihin tuotti aikataulullisesti vaikeuksia, yhteiset kokoukset ja valmiit tekstit palkitsivat ja antoivat arvokasta kokemusta.  

Jos kirjoittaminen kiinnostaa edes vähän, suosittelen lämpimästi Hyve-lehden toimitukseen liittymistä. Parasta on se, että mukaan pääsee riippumatta siitä, minkä tasoinen kirjoittaja on. Verkkolehtemme on oivallinen mahdollisuus kehittää omaa kirjoittamistaan ja oppia tuottamaan erilaisia tekstejä. Teksteistä voi pyytää palautetta niin kavereilta kuin toimitukseltakin, mikä auttaa parhaimman lopputuloksen saavuttamisessa. Ennen lehteen liittymistä on kuitenkin hyvä tiedostaa sitoutuminen. Tekstit pitää palauttaa ajallaan, ja kokouksiin täytyy osallistua. Jos ne eivät tuota ongelmia, Hyve-lehti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kehittämään itseään. Voin vannoa, että siitä tulee olemaan vain hyötyä niin ylioppilaskirjoituksia kuin ylipäätään elämää ajatellen.

Tämä on viimeinen tekstini, jonka kirjoitan Hyve-lehteen ennen lukion päättymistä. Olen kehittynyt näiden muutaman vuoden aikana kirjoittajana todella paljon, mistä olen hyvin onnellinen. Olen myös löytänyt itsestäni sellaisia piirteitä, joita en ilman Hyve-lehteä olisi todennäköisesti huomannut. Mikä parasta: tiedän taas vähän enemmän siitä, mitä haluan tulevaisuudeltani. 

Tämän abikolumnini loppuun haluan onnitella kaikkia valmistuneita. Jokaisen valkolakin takana on paljon töitä. Olkaa siis ylpeitä itsestänne ja suorituksestanne! Nyt on aika juhlia!

Avatar photo
Aino Rekikoski

Positiivinen, luonnon hyvinvoinnista kiinnostunut opiskelija, joka on lukutoukka ja rakastaa käsitöiden tekoa. Innostuu helposti ja lähtee moneen mukaan.