Viimeinen erä koittaa

Viimeinen erä koittaa

Lukiouramme on nyt viimeistä silausta vaille valmis. Penkkarit ovat edessä, ja lukuloma viimeinkin alkamassa.Viime viikolla saimme tehtyä preliminäärikokeet ja aloitimme valmistautumisen. Lukusuunnitelmien kuuluisi olla valmiina, motivaatio kohdillaan ja ajankäyttö todella harkittua. Emme ole enää samalla tavalla palaamassa koulun penkeillä samaan tuttuun kouluumme, vaan keskitymme opiskeluun kotona. Maaliskuun kirjoitukset ovat edessämme taas nopeammin kuin uskommekaan.

Lähes kolmen vuoden takainen opiskelu on nyt melkein tiensä päässä. Me abit olemme enää kirjoituksia vaille valmiita. Mutta opiskelumme ei todellakaan pääty niihin. Heti kirjoitusten jälkeen edessämme on taas suuria haasteita kohdattavaksi, nimittäin jatko-opintojen yhteishaku. Tämä on seuraava suuri vaihe meidän elämässämme, joka vie meitä suurella harppauksella eteenpäin, aivan kuten lukiokin teki.

Ilmassa on selkeää stressiä kirjoituksista, samalla kuitenkin myös iloa ja haikeutta koulun päätyttyä. Samat tutut kasvot eivät ole enää vastaanottamassa ja kertomassa kuulumisia. Tämä kuitenkin on yksi siirtymäriitti elämässämme, joka meidän täytyy kohdata. Kuitenkin aina ystävät ja muistomme säilyvät.

Avatar photo
Maria Mäki-Kuhna

Abiturientti, joka harrastaa ringetteä ja laulamista sekä on energinen ja huumorintajuinen.