Hetken tauko ennen viimeistä erää

Hetken tauko ennen viimeistä erää

Syksy on meille abeille kiireistä aikaa. Sen aikana suurin osa meistä on suorittanut jo osan valkolakkiin vaadittavista ylioppilaskirjoituksista. Kohta edessämme on jo joululoma. Jos lukion ajattelisi olevan kuin jääkiekko-ottelu, olisi tämä syksy ollut toinen erä, jonka aikana on otettu vastustajasta mittaa ja selvitetty strategiaa viimeiseen koitokseen.

Joululoma on kuin toinen erätauko, jonka tarkoituksena on selvittää, onko joukkue valmis kohtaamaan pahamaineisen Ylioppilastutkintolautakunnan. Joululomaa voisi siis pitää toisena erätaukona, jonka aikana tulee varmistaa jaksaminen ja energiatasojen pysyminen riittävällä tasolla viimeisessä erässä. Joululoman aikana tulee myös rentoutua. Vaikka ylioppilastutkinnon merkitystä jatko-opiskelussa on kasvatettu, tulee lukion silti olla kivaa tekemistä eikä hampaat irvessä tehtävää pakkopullaa.

Avatar photo
Daniel Levander

Lukion Abiturientti, jonka intohimona on yhteiskunta ja sen toiminnan seuraaminen. Kirjoittaa yleensä mielipiteitään ja ajatuksiaan.