Nostalgiaa Hyve-lehdessä – Miika Kosloff, mitä sinulle kuuluu nykyään?

Nostalgiaa Hyve-lehdessä – Miika Kosloff, mitä sinulle kuuluu nykyään?

Hyve-lehden entinen päätoimittaja Miika Kosloff kävi koulullamme kertomassa lukiomme opiskelijoille nykyisistä opinnoistaan bioinformaatioteknologian parissa. Käytimme tilaisuutta hyväksemme ja haastattelimme häntä Hyve-lehteen perinteiseen tapaan. Meidän on ehkä pakko paljastaa, että haastattelu Miikasta on tehty jo keväällä, mutta runsaan materiaalin tuottamisessa artikkeliksi meni oma aikansa (me haastattelijat ja haastateltava jäimme suustamme kiinni, eli informaatiota kertyi “vähän” ohi aiheenkin…).

 

  • Mitä kuuluu Miika Kosloff?

Ihan hyvää, mutta kiireistä. Kesä tulee!

 

  • Miten päädyit lukiossa mukaan Hyve-lehteen?

Veli oli mukana Hyve-lehdessä jo perustamisesta lähtien, ja sitä kautta omakin kiinnostus heräsi. Sain olla mukana koulun toiminnassa ja pystyin toteuttamaan mielenkiintoisia toimittajahommia.

 

  • Millainen oli Hyve-lehti silloin, kun sinä olit toimittajana?

Oli mielenkiintoista, koska kehitettiin Hyve-lehteä koko ajan. Toimituksessa oli intohimoisia vetäjiä, ja kolme päätoimittajaa muun muassa tarkastivat juttuja ja hoitivat ajastusta. Pystyi itse miettimään lehden ulkoasua ja mitä juttuja lehteen tulee. Halusimme, että lehti näyttää aina hyvältä ja voimme olla ylpeä siitä. Teimme nettisivut ja suunnittelimme ne, Valtteri Lakaniemi teki teknisen toteutuksen.

Toimittajien määrä vaihteli about kymmenessä. Oli hauskaa aikaa, ja toimituksessa oli hyvää porukkaa. Välillä päätoimittajana oli vähän rankkaa, mutta Hyve-lehdessä mukana olemisesta oppi paljon.

 

  • Onko toimittajan urasi jatkunut lukion jälkeen?

Olin Ruotuväessä ja ylenin toimituksen vanhimmaksi. Vedin toimittajaporukkaa. Varusmies-lehdessä olin toimituspäällikkö. Yhdessä päätoimittajan kanssa suunniteltiin lehti, kirjoitettiin juttuja ja organisoitiin.

 

  • Mikä on bioinformaatioteknologiassa kaikista mielenkiintoisinta?

Se, miten voidaan yhdistää teknologia ja lääketiede ja mitä voidaan edistää nyky-yhteiskunnassa uuden teknologian avulla. Myös biologia ja ihmisen toiminta yleensäkin. Ihmisen terveyden edistäminen teknologian avulla olisi äärettömän hienoa.

 

  • Teettekö opinnoissasi yritysyhteistyötä?

Tässä vaiheessa opintoja ei suoranaisesti, mutta yritykset liittyvät vahvasti tutkimustyöhön. Itse en ole juurikaan ollut mukana tutkimuksissa. Yrityksiä kiinnostavat erityisesti meidän alan opiskelijat, koska tietoa ja osaamista on monesta eri asiasta.

 

  • Mikä on parasta yliopistossa?

Parasta on tietysti lakki (*naurua*)! Parasta yleisesti on Aalto-yliopisto, joka on hyvä yliopisto ja jolla on laajat mahdollisuudet esimerkiksi tehdä erilaisia yhteistyöprojekteja.

 

  • Ja sitten tärkeä kysymys… onko yliopistossa hyvää ruokaa?

Aallolla on tarjolla hyvää ruokaa. Kampusalueelta löytyy lähes kymmenen eri ruokapaikkaa.

 

  • Mikä on ollut viimeisin hyveesi?

Hyve itselleni; terveydelleni ja hyvinvoinnilleni, käytännössä olen opetellut sanomaan paremmin ei. Aikanaan yksi pääkirjoitukseni oli “‘Kyllä’ on avain menestykseen”, mutta nykyään se on ehkä “ei”.

 

Hyve-lehden entinen päätoimittaja Miika Kosloff

 

Toivottavasti Miika on saanut asioita nopeammin valmiiksi, kuin me ahkerat nykyiset Hyve-lehden toimittajat. Kiitos Miikalle hyvästä haastattelusta. Oli mukava tavata Hyve-lehden alkuperäistä porukkaa!

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)