Mitä mietteitä syksyn keskellä, Jola Maisala?

Mitä mietteitä syksyn keskellä, Jola Maisala?

Syksyn ensimmäiseen numeroon pääsi haastateltavaksi myös koulumme terveystiedon, ET:n ja maantiedon opettaja Jola Maisala.

Mitkä olivat urahaaveesi nuorena?
Arkeologi Egyptissä. Saattoihan siinä pienempänä olla jotain muutakin, mutta niin kauan kuin mä muistan, se on ollut se.

Mitkä olivat lempi- ja inhokkiaineesi lukiossa?
Tämähän nyt on helppo. Pitkän fyssan jätin kesken, ja lempiaineet olivat ET ja mantsa.
Meillä oli kyllä myös tosi hyvä hissan opettaja.

Tiesitkö jo abivuonna, mihin jatko-opintoihin haet?
Joo tiesin mä. Mantsa oli ihan selvä, vaikka en sitten päässytkään opiskelemaan.

Jos saisit osallistua johonki reality-ohjelmaan, mihin osallistuisit ja miksi?
Mähän en siis tiedä niistä mitään, koska en katso televisiota, että voisko sen sitten keksii itse tai jotain? Mutta hei, sen yhden mä kyllä muistan. Se oli ihan ensimmäisiä reality-ohjelmia, sellainen kuin Suuri Seikkailu. Se oli vielä sellaista aika kesyä touhua, ja sellaiseen mä voisin mennä. Ne oli siellä jossain Ranualla metsässä.

Mikä on lempivuodenaikasi?
Mun lempivuodenaika on syksy, koska syksy tuoksuu ihanalle. Se multa ja metsä ja maa, ja silloin ei ole liian kuuma, kun urheilee. Metsä on sillon myös ihan superkaunis, ja syksystä alkaa aina sellainen uusi aika, kun on ollut pitkä kesäloma ja jaksaa palata takaisin töihin.

Mikä on lempi liikunta-aktiviteettesi?
Multisport ja kaikki kilpailut. Jos mä valitsen sieltä sisältä yhden lajin, niin maastopyöräily.

Mietteitä syksyn yo-kirjoituksista opettajan näkökulmasta?
Mä oon kyllä aika luottavainen, ja mulla on se hyvä tunne, että mulla on paljon kirjoittajia ja mä tiedän, että jokaisella on mahdollisuus päästä läpi. Enkä mä koskaan mieti, uleeko sieltä nyt paljon älliä, vaan mietin aina, miten oppilaat itse pärjää. Mutta kyllähän mua aina jännittääkin hirveästi, millaiset kysymykset tulee, ja raivaan kalenterista aina tilaa kokeiden korjaamiselle. Ylppärikokeiden korjaaminen on ihan älyttömän siistiä, koska te ette ikinä ole olleet niin tosissanne kuin silloin.

Kerro tämänhetkinen huolenaiheesi tai jokin asia, mikä sinua mietityttää?
Tää voi kuulostaa vähnä kliseiseltä, mutta mä mietin joka päivä ilmastonmuutosta. Tällainen pikku juttu tässä vaan. Mutta tällaiset asiat luo suhteellisuutta elämään ja tajuaa, mitkä asiat on oikeasti tärkeitä.

Mikä on ollut paras sinuun kohdistunut iskurepliikki?
Ei niitä voi muistaa, kun niitä on tullut niin paljon.

Avatar photo
Maria Mäki-Kuhna

Abiturientti, joka harrastaa ringetteä ja laulamista sekä on energinen ja huumorintajuinen.