Kiinnostavatko lääketieteet? Meilahden opettavainen kampuspäivä avasi silmiä jatko-opinnoille

Kiinnostavatko lääketieteet? Meilahden opettavainen kampuspäivä avasi silmiä jatko-opinnoille

Tuusulan lukion opo2-kurssilla järjestetään keväällä erilaisia kampuspäiviä, joiden kuuluisi vähän avartaa erilaisia jatko-opiskelusuuntia ja -mahdollisuuksia meille nuorille. Ensimmäinen kampuspäivä sijoittui Helsingin yliopiston Meilahden lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Lähdimme koululta tilausbussilla yhdessä Jokelan toimipisteen kanssa kohti Meilahtea. Bussissa meille arvottiin ryhmät, joissa kiertäisimme yhden pakollisen pajan. Meidän piti osallistua myös kahdelle luennolle, jotka saimme itse valita aikataulumme mukaan. Kun pääsimme perille, suuntasimme heti ensimmäiselle luennolle.

Ensimmäisen luennon nimi ja aihe oli “Pään sisällä. Neurokirurgia – mitä se on?” ja sen meille piti
neurokirurgi Johan Marjamaa. Luennolla käsiteltiin neurokirurgiaa ja sen kehitystä vuosien aikana. Toisella luennolla käsiteltiin epigenetiikkaa, ja sen meille piti dosentti Nina Kaminen-Ahola. Luento oli monimutkainen mutta kiinnostava. Muita luennon aiheita oli esimerkiksi biopankit, robotit ja uni.

Luentojen jälkeen meillä oli hetki aikaa kierrellä erilaisissa vapaaehtoisissa esittelypisteissä, joissa sai tutustua muun muassa käsien kipsaamiseen, ihmisen anatomiaan ja moneen muuhun lääketieteelliseen toimintaan. Tarjolla oli myös paljon erilaista naposteltavaa.

Meidän ryhmämme vierailukohteena toimi Haartmanin sairaala. Sairaalan luentosalissa eri ammattiryhmien työntekijät kertoivat työpäivästään sairaalassa ja avasivat meille hiukan, mitä he oikein tekevät. Meille näytettiin myös video, jossa esitettiin potilaan kulku sairaalahoidossa.

Päivän päätyttyä palasimme takaisin bussille ja suuntasimme kohti kotia. Täytimme bussissa vielä viimeiset opon tehtävät, jotta voisimme ne palauttaa. Kaikki olivat aika väsyneitä, mutta varmasti olimme oppineet jotakin uutta tältä päivältä.

Video Meilahden kampuspäivän Facebook-sivuilta
https://www.youtube.com/watch?v=9nPAPnPjzW4&feature=share.

Avatar photo
Maria Mäki-Kuhna

Abiturientti, joka harrastaa ringetteä ja laulamista sekä on energinen ja huumorintajuinen.