Penkkarit 2016

Penkkarit 2016

Musikaali ja penkkarit 136

Väsyneet abit kerääntyivät koululle jo puoli tuntia ennen koulupäivän alkamista, mutta kaikki hyvin tiesivät, että tänään ei ole mikä tahansa koulupäivä. Vaikka moni vielä hieroi unihiekkoja silmistään, oli tunnelma silti katossa, sillä nyt oli oma vuoro osallistua jokavuotiseen ikivanhaan perinteeseen: penkinpainajaisiin. Viimeisiä virstanpylväitä alkaa olla käsillä, ja kohta kaikki on ohi, lukio on lusittu.

Musikaali ja penkkarit 134

Kun ryhmänohjaajat oli saatu puettua ötököiksi, oli vuorossa rehtori Kärpäsen vastaanotto ja hänen pukemisensa asiaankuuluvasti. Seuraavan vuorossa oli lukion viimeinen ryhmänohjaus. Kaikki konkretisoituu pikkuhiljaa jokaisen abin aivoihin: tämä alkaa olla tässä. Abien oman aamunavauksen jälkeen olikin jo aika mennä perinteisesti abeille varta vasten valmistettujen herkkujen äärelle.

Musikaali ja penkkarit 163 Musikaali ja penkkarit 153 – Kopio Musikaali ja penkkarit 155 Musikaali ja penkkarit 158 Musikaali ja penkkarit 139 – Kopio (2) Musikaali ja penkkarit 149 – Kopio Musikaali ja penkkarit 150

Koululaisten lisäksi erilaiset ja eriväriset penkkarihahmot kokoontuivat saliin, ja oli ABI-show’n aika. Kaikkien sydäntä lähellä oleva vierailija räjäytti yleisön raivokkaisiin aplodeihin räväkän biisin tahdissa: Juke palasi hyvästelemään abit. Show’hun kuului lisäksi ”Possen” kaltainen parodia opettajista, höystettyä muun muassa opettajahahmokilpailullla ja vaikka millä muulla opettajien leikkimielistä nöyryytyksellä. Viimeiseksi ohjelmassa oli perinteinen abilaulu, joka tänä vuonna oli abiversio Roope Salmisen läpilyöntiteoksesta Madafakin darra.

Musikaali ja penkkarit 215 Musikaali ja penkkarit 205 Musikaali ja penkkarit 191

Abishow on ”kärsitty” ja päivän kohokohta on käsillä: itse rekanlavakyyti. Voiton tunnelman saattelemana lukion vanhimmat painelivat ulos, missä odottivat koristellut rekat, useat sivulliset ja voiton musiikki. Erilaiset eläimet, sheikit, sotilaat ja kymmennet muut hahmot kipusivat rekkojen lavoille kädet täynnä makeisia ja makea hymy kasvoilla. Edes tuiskuttavat rakeet eivät pyyhkineet voitontunnetta abien yltä.

Musikaali ja penkkarit 172 Musikaali ja penkkarit 260 Musikaali ja penkkarit 171 Musikaali ja penkkarit 252 Musikaali ja penkkarit 241 Musikaali ja penkkarit 228 Musikaali ja penkkarit 229 Musikaali ja penkkarit 235 Musikaali ja penkkarit 226 Musikaali ja penkkarit 227

Neljän koulun jälkeen osittain kohmettuneet abit palasivat koululle ja sopivasti samalle illalle osunut abiristeily varmisti sen, että ei tässä kaikki, vaikka mahtavaa olikin. 13-vuosiluokka kiittää kaikkia koulun henkilökuntaan lukeutuvia viimeisistä kahdesta ja puolesta vuodesta. Vanhimpien rooli siirtyi 14-vuosiluokalle, ja toivottavasti he lähtevät yhtä näyttävästi.

 

 

 

Avatar photo
Aake Lahtela

Asiallisen yksinkertainen Abi Riihikalliosta