Serial Killer Culture – sarjamurhaajat vaikuttajina

Serial Killer Culture – sarjamurhaajat vaikuttajina

Vuoden 2015 ”Night vision” elokuvatapahtumassa esitettiin tänä vuonna monenlaisia filmejä pääosin kauhuun liittyen. Tarjolla oli uunituoreita teoksia ja tietysti vanhempiakin. Itse katsoin dokumenttielokuvan ”Serial Killer Culture”, joka kertoo sarjamurhaajien vaikutuksesta nykymaailmaan ja siitä, mikä heissä kiinnostaa. Tässä 110-minuuttisessa John Borowskin ohjaamassa dokumentissa on useiden intolijoiden näkökulma asioista, jotka pysyvät yleensä pimennossa ja poissa jokapäiväisestä keskustelusta.

Elokuvassa esitellään monta sarjamurhaajaintoilijaa, jotka muun muassa tekevät musiikkia sarjamurhaajista ja keräilevät heihin liittyviä esineitä ja taideteoksia. Nämä  intoilijat selittävät, mikä näissä kylmäverisissä tappajissa yleensä kiinnostaa ihmisiä.  Elokuvassa myös kerrotaan yksityiskohtaisesti tappajien metodeista ja muista näihin sairaisiin akteihin liittyvistä asioista. Useat näistä hirviöistä kiinnostuneista omistavat muun muassa sarjamurhaajien tekemiä taideteoksia ja ovat tavanneet heitä jopa kasvotusten.

Dokumentti oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen. Kuten filmissä usein todetaankin, vaikka minua kiinnostavat sarjamurhaajat ja haluan tietää heistä lisää, ei se tarkoita sitä, että hyväksyn millään tavalla heidän toimiaan. Mielestäni on mielenkiintoista tietää, millaisia ovat todelliset hirviöt, sillä kaikkihan me tiedämme, että mörköjä ja haamuja ei ole olemassa. Nämä dokumentissa esiintyvät toinen toistaan sairaammat ihmiset ovat kaikki nykyään jo teloitettuja, mutta heidän perintönsä on täällä pysyvästi. Monet kauhuelokuvat ja kirjat ovat saaneet inspiraationsa näistä sarjamurhaajista. Joissain kaupungeissa pidetään jopa kierroksia asiasta kiinnostuneille ihmisille ja kerrotaan heille, missä ja miten murhat tapahtuivat. Yksi tunnetuimmista sarjamurhaajista on Viiltäjä-Jack, josta kaikki ovat varmaan kuulleet. Tämä todistaa, että ihmisiä kiinnostavat nyt ja aina sarjamurhaajat.

Vaikkakin elokuva on pienen budjetin dokumentti, oli se minusta viihdyttävä ja karmaiseva. Todellinen kauhu tulee ilmi dokumenttia katsellessa, ja se vie sinut näiden sairaalloisten ihmisten elämään ja kertoo totuuksia oikeista hirviöistä. Suosittelen dokumenttia kaikille, joita vähääkään kiinnostaa muun muassa 33 murhaa toteuttanut ”tappajaklovni” tai kannibaalit kauhuelokuvien takana.

serial killer

Avatar photo
Aake Lahtela

Asiallisen yksinkertainen Abi Riihikalliosta