Mitä kannattaa katsoa?

Mitä kannattaa katsoa?

Tänä vuonna ilmestyy monia jatko-osia, mutta myös uusia sarjoja ja elokuvia. Nappaa tästä katsottavaksi puhutuimmat uutuudet!

Daredevil

DaredevilTeaserPoster

 

Daredevil, jo katsottavana oleva Netflixin (ja Marvelin) alkuperäissarja, on saavuttanut huikeat katsojaluvut – 4,4 miljoonaa katsojaa ympäri maailman 11 ensimmäisen päivän aikana. Hartaana supersankarifanina katsoin Daredevilin heti kun suinkin pystyin. Kiljuin riemusta nähtyäni Matthew Murdockin (Charlie Cox) ensimmäistä kertaa ruudussa. Mielestäni Cox oli erinomainen valinta viattomalta näyttäväksi sokeaksi lakimieheksi. Vaikka pitkitetyt kamppailukohtaukset eivät olekaan lempiasiani, sarjan koukuttava juoni hyvittää asian. Daredevil-sarjan voi katsoa vain Netflixistä, ja toista tuotantokautta tehdään paraikaa.

Ilmestymisaika: 10.4.2015

 

Agent Carter

 

Captain American fanien kuumeisesti odottama Marvelin sarja on täällä! Sarja alkaa siitä, mihin ensimmäinen Captain America -elokuva loppuu. Sarjassa seurataan Peggy Carterin, eli Steve Rogersin (Captain America) tyttöystävän, jännittävää taivalta toisen maailmansodan jälkeisissä tapahtumissa. Carter joutuu myös selviytymään miesvaltaisen alan paineessa. Ruudussa nähdään myös muita Captain Americasta tuttuja hahmoja, kuten Howard Stark.

Ilmestymisaika: 6.1.2015

 

Fifty Shades of Grey 

 

Täytyyhän tämäkin mainita. Ellet ole jo kuullut tästä maailman ystävänpäivää sekoittaneesta kohuelokuvasta (alun perin kirjasarja) Fifty Shades of Grey, ihmettelen, sillä koko helmikuun ajan esiin tupsahti uutisia muun muassa elokuvatettereihin jääneistä oudoista elintarvikkeista. Elokuvan ilmesymisaika (Suomessa) on ymmärrettävä, 13.2, eli ystävänpäivän aatto. Päivä sattui kuitenkin olemaan perjantai, ja tämä seikka toi elokuvan ystävänpäiväteemaan ilkikurisen muistutuksen sen sisällöstä. Elokuva kertoo Anastasia ”Ana” Steelen (Dakota Johnson) ja Christian Greyn (Jamie Dornan) S&M-suhteesta.

Ikäraja: 16

Ilmestymisaika: 13.2.2015 Suomessa, 9.2.2015 Yhdysvalloissa

 

007 Spectre 

 

Klassinen 007-elokuvasarja jatkuu. James Bondina seikkailee jälleen Daniel Craig, tällä kertaa selvittämässä outoa viestiä itseltään menneisyydestä.

Ilmestymisaika: 6.11.2015

https://www.youtube.com/watch?v=9igPCFurOw0

 

Macbeth

 

William Shakespearen näytelmään perustuva elokuva kertoo Macbethin, vanhan Skotlannin kuninkaan, elämänvaiheista, joskin ei totuudenmukaisesti historiaan katsoen, vaan näytelmän pohjalta. Tekijät ovat samoja kuin Kuninkaan puhe -elokuvassa.

Ilmestymisaika: 2015 syyskuu

 

Star Wars: Episode VII – The force awakens

 

Tähtien sota jatkuu tässä J. J. Abramsin ohjaamassa ja esimerkiksi Harrison Fordin (Han Solo) ja Mark Hamillin (Luke Skywalker) tähdittämässä elokuvassa. On jännittävää päästä näkemään samoja näyttelijöitä esittämässä samoja hahmoja yli 30 vuoden takaa. Han Solo on saattanut vanhentua, mutta Chewbacca käyttää ilmiselvästi uutta hoitoainetta.

Ilmestymisaika: 18.12.2015

 

Age of Ultron

 

The Avengersin (Kostajat) toinen osa Age of Ultron ei petä katsojaansa. Tässä supersankareiden ja toiminnan täytteisessä elokuvassa Kostajat taistelevat vastaan Ultronia, pahaa robottia, joka haluaa tuhota maailman. Juoni on siis tavallinen hyvän ja pahan taistelu, mutta toteutus ja sivujuonet ovat mahtavat. Suosittelen.

Ilmestymisaika: 22.4.2015

Erikoismainintoina ovat peleihin perustuvat Assassin’s Creed ja Warcraft -elokuvat, jotka ilmestyvät vuonna 2016. Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös Fast & Furious 7, jonka päänäyttelijä Paul Walker kuoli auto-onnettomuudessa, kun kuvaukset oli vasta aloitettu, sekä Despite the Falling Snow -elokuva, joka kertoo kylmän sodan aikaisesta romanssista. Nälkäpelin neljäs ja viimeinen osa Matkijanärhi 2 tekee tuloaan. Myös Game of Thronesin tekijät ovat ahkeria, sillä viides tuotantokausi on jo ilmestynyt Yhdysvalloissa. Toista voi sanoa Uudesta Sherlockista, jonka neljättä tuotantokautta joutuu odottamaan yli vuoden.

Nyt on siis monia hyviä sarjoja ja elokuvia, jotka melkein oikeuttavat sängynpohjalle jäämisen. Ihanaa.

 

Avatar photo
Veera Turtiainen

Positiivisuuteen pyrkivä, ylioppilaskokeiden kauhujen varjostama kolmonen, joka on opetellut juomaan kahvinsa vain maidolla.