”Koti eläintarhassa” on täynnä elämää

”Koti eläintarhassa” on täynnä elämää

[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”Koti eläintarhassa (We Bought a Zoo)”]
Genre: Komedia, draama
Ohjaaja: Cameron Crowe
Tuottaja: Cameron Crowe
Käsikirjoitus: Aline Brosh McKenna
Pääosat: Matt Damon, Scarlett Johansson
Valmistusmaa: Yhdysvallat 2011
Budjetti: 50 milj. dollaria
Ikäraja: 7
Kesto: 2 h 06 min
Ensi-ilta: 20.4.2012
Lisämaininta: Finnkinon toukokuun 2012 Kuukauden elokuva[/stextbox]

Tosi tapahtumiin perustuva, Cameron Crowen ohjaama Koti eläintarhassa on tarina vastikään vaimonsa menettäneen toimittaja Benjamin Meen kamppailusta arjen ja surun keskellä kahden äidittömän lapsensa kanssa.

Benjamin päättää kääntää uuden sivun elämässään ja käyttää melkein kaikki varansa ränsistyneeseen lopetusuhan alla olevaan eläintarhaan. Kauppaan sisältyvät eläintarhassa asuvat eläimet, joista kaupunkilaisyksinhuoltajalla ei ole tuon taivaallista tietoa. Onneksi eläintarhan henkilökunta on tukemassa ja opettamassa ummikkoa.

Muutto kaupungista maalle ei kuitenkaan ratkaise Benjaminin teini-ikäisen pojan, Dylanin, ongelmia ja helpota kapinointia, vaan päinvastoin saa isän ja pojan välit tulehtumaan pahemmankertaisesti. Harmaita hiuksia aiheuttaa myös yritys saada eläintarha kuntoon avajaispäivään mennessä, rahaongelmat ja perheen sisäinen suruprosessi.

Eläintarhalla on kuitenkin kaikkine ongelmineen myös positiivinen vaikutus perheeseen; se antaa heille iloisia, yhteisiä kokemuksia sekä eläimet ja henkilökunta auttavat leski-isää ja lapsia suruprosessin käsittelyssä ja saavat viimein perheen taas vetämään yhtä köyttä!

Elokuva vaikutti trailerin perusteella hieman lapselliselta ja yksinkertaiselta. Onneksi ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi, sillä tarina uuden alun löytämisestä surun jälkeen eläinten avulla sai varmasti jokaisen katsojan liikuttumaan jossakin vaiheessa.

Vaikka elokuva onkin melko kliseinen amerikkalainen kertomus unelmiin uskomisesta ja vaikeuksien voittamisesta, saa uskomaton juoni silti ihmettelemään, miten tämä kaikki on voinut tapahtua. Elokuvassa nähdään myös romantiikkaa, kun yksinhuoltajaisän tunteet alkavat herätä kaunista eläintenhoitaja Kellyä kohtaan.

Erityismaininnan elokuva ansaitsee vielä hyvien näyttelijöiden ansiosta, joiden kemiat kohtasivat selvästi! Karismaattinen Matt Damon on ehdottomasti juuri oikea henkilö isärooliin. Lapsinäyttelijätkin on saatu sopimaan rooleihinsa erittäin hyvin ja heistä saa luonnollisen vaikutelman. Lisäksi eläintenhoitajaa näyttelevä Scarlett Johansson sopii selvästi paremmin tällaiseen rooliin kuin esimerkiksi naiskovakoojan rooliinsa Iron Man II:ssa.

Kaiken kaikkiaan elokuva jätti itsestään vilpittömän kuvan ja hyvän fiiliksen katsojalle!

Avatar photo
Joona Kosloff

Lehden ensimmäinen ja pitkäaikainen päätoimittaja, joka tunnetaan myös Hyveen isänä. Inhoaa vieläkin suolakurkkuja hampurilaisen välissä ja yrittää hillitä muroaddiktiotaan aamuisin.