Twippaaminen – tulevaisuuden opetusta

Twippaaminen – tulevaisuuden opetusta

otollista

Koulumme opettajien innovatiivisuus on taas puhjennut kukkaansa. Matematiikan opettaja Ville Aitlahti (@matikkamatskut), jolla on jo myös oma matematiikkasivusto www.matikkamatskut.com, on keksinyt täysin uuden tavan opettaa: twippaamisen. Twippaamiskerhoon on liittynyt myös oman iki-ihanan lehtemme toinen ohjaava opettaja, äidinkielen opettaja Minna Pessa-Makkonen (@MinnaPM)

Twippaaminen ei ole jäänyt ainoastaan Tuusulan sisäiseksi buumiksi, sillä esimerkiksi Rita Keskitalo (@RitKes) on ottanut Aitlahdesta mallia Twitterin puolella.

Nykyään ylioppilaskirjoitusten ja maailman sähköistyessä oppimisympäristökin on siirtymässä kohti sähköistä internetin maailmaa. Samalla päätään toki nostaa myös sosiaalinen media, johon myöskin Twitter kuuluu. Onkin hienoa, että koulumme opettajat, tai ainakin osa heistä, on innoissaan levittäytymässä kohti internetiä.

Jos viihtyy Twitterissä, ei sinne ilmestyvien twippien lukeminen edes tunnu opiskelulta saati sitten työltä. Mielestäni kyseessä onkin kaiken kaikkiaan melko onnistunut idea, sillä itse olen ainakin saanut paljon hyvää kertausta matematiikan ensimmäisen lukiovuoden kursseista, minkä lisäksi olen esimerkiksi oppinut, mitä tarkoittaa instruktiivinen tekstityyppi.

Odotan innolla, kasvaako twiippaamisen suosio vai jääkö se vain pienen porukan omaksi pieneksi vitsiksi. Aika sen näyttäköön.

Avatar photo
Otto Rikka

Lukiomme yleishäsläri, joka toisinaan saattaa saada jopa jotain aikaiseksi. Rakastaa ja vihaa ihmisiä, työtä, politiikkaa ja elämää. Tykkää juoda kahvinsa mustana maidon kanssa.