Jokainen tarvitsee oman lämpimän ja soljuvan hiekkarannan veden

Jokainen tarvitsee oman lämpimän ja soljuvan hiekkarannan veden

otollista
Talven ja pimeyden saapuessa motivaatiolla on tapana lähteä muuttomatkalle lintujen tavoin. Se tulee usein takaisin kevään ensimmäisten auringonpilkahdusten ja lämpösäteiden mukana. Pahimpaan kaamosaikaan se kuitenkin loikoilee etelässä meidän kärsiessä kylmässä karussa Pohjolassa punanuttujen pomppiessa hervottomana siellä sun täällä.

Motivaation karatessa on hyvä hetki matkustaa motivaationlähteelle ja toivoa, ettei pakkanen ole vielä kerennyt jäädyttää sen pintaa. Jos motivaationlähteestään ei ole varma, ja jos talvi kerkeää edetä pitkälle, kannattaa liekinheitin varata reppuun mukaan jään sulattamiseksi.

Itse otin junan ja liekinheittimen ja matkasin kohti Lappeenrantaa. Siellä minut kohtasi itselleni tuntematon jääpeite nimeltä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva Ry. Tiesin vain, että tämän jään alla uiskentelee suomalainen Lohi, koko nimeltään Santeri Lohi.

Olin valmistautunut sulattamaan jään, mutta ihmetyksekseni jään sijaan edessäni soljui lämmin ja kutsuva hiekkarannan vesi. Olin hieman varuillani, enkä uskaltautunut vielä kuin kastautumaan veteen, vaikka vedessä paljon muita jo olikin.

Viikonlopun edetessä menin koko ajan syvemmälle ja syvemmälle, kunnes lämmin kutsuva vesi imaisi minut mukaansa. Saatoin jopa upota veden alle, sillä en kyennyt avaamaan suutani kokouksen edetessä. Juuri saamillani järjestönuoren kiduksilla kykenin kuitenkin hengittämään.

Kiduksieni hapenottokyky kasvoi hurjasti Liittokokouksen aikana nauraessani. Nauraminen on vapauttavaa ja yhdistävää. Kidukseni meinasivat hetkellisesti jopa revetä, kun tuusulalainen järjestönuori Jesse Kareinen heitti liittokokousvitsitittelin voittajan: ”Mistä tietää, että festarilava on vinossa? Lauri Tähkän naama on suorassa.”

Sain Lappeenrannasta kesän tulevan talven keskelle. Se antaa voimaa, motivaatiota, elämänhalua ja iloa. Aurinkona kesässäni toimivat tapaamani ja näkemäni ihmiset. Iloiset, tunnolliset, motivoivat ja hauskat ihmiset. Jo pelkästään puheenjohtajakolmikko pystyisi tätä maapalloa valovoimallaan pyörittämään, he ovat motivoivia jo omalla olemuksellaan. Ehkä minäkin vielä joskus.

Toivottavasti jokainen omien talven depressiosateiden keskellä löytää soljuvan rantavetensä, jonne upottautua, kunnes Auringonsäteet ja motivaatiolinnut lentävät takaisin kohti kotia.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva Ry on vuonna 1998 perustettu järjestö, joka toimii Suomen nuorisovaltuustojen ja muiden nuorten vaikuttajaryhmien koulutus-, tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestönä. Nuva Ry:n puheenjohtajana toimii Santeri Lohi ja varapuheenjohtajina Riina Kasurinen ja Sonja Julkunen.

Avatar photo
Otto Rikka

Lukiomme yleishäsläri, joka toisinaan saattaa saada jopa jotain aikaiseksi. Rakastaa ja vihaa ihmisiä, työtä, politiikkaa ja elämää. Tykkää juoda kahvinsa mustana maidon kanssa.