Hyrylän lukiolaiset pääsivät Tartu Ideaan -loppukilpailuun

Hyrylän lukiolaiset pääsivät Tartu Ideaan -loppukilpailuun

Roni Nokelainen (oik.), Nikolas Lius ja Antti Saarinen poseeraavaat ylpeinä Uusimaan aluekilpailun voittajina.

Roni Nokelainen (oik.), Nikolas Lius ja Antti Saarinen poseeraavaat ylpeinä Uudenmaan aluekilpailun voittajina.

Elokuun 29. päivänä Uudellamaalla järjestettiin kolmessa lukiossa Tartu Ideaan -kilpailu. Kilpailun ideana oli innovoida ratkaisu annettuun haasteeseen, joka oli kyseisenä päivänä Puolustusvoimien antama: ”Miten saada naiset kiinnostumaan armeijasta?” ja pitchata, eli tiivistää idea ja myydä, se tuomarille. Uusimaa oli koko kilpailun toinen aluekilpailualue heti Hämeenlinnan jälkeen. Jokaisen kahdeksan aluekilpailun keskiarvollisesti parhaan lukion paras joukkue pääsi jatkoon finaaliin, joka järjestetään marraskuussa Helsingissä.

Kilpailun alkaessa tilanne ei vaikuttanut kovin hyvältä Tuusulan joukkueiden kannalta, sillä Lohjan ja Vihdin lukioiden joukkueet tuntuivat saavan parempia pisteitä. Toisella pitchaus-kierroksella joukkueemme alkoivat kuitenkin saavuttaa muiden alueen joukkueiden pistesaldoa ja jopa mennä ohi. Kolmas pitchaus-kierros oli vapaaehtoinen, mutta ilmeisesti kyseisen aluekilpailun joukkueet ottivat kilpailun todella koulujen välisenä kamppailuna, joka olisi pakko voittaa, sillä yksikään joukkue ei lopettanut toisen kierroksen jälkeen.

Aluekilpailun voittajakoulua saatiin jännittää aivan viime hetkille saakka, sillä vasta sen kierroksen aikana Hyrylä nousi juuri ja juuri Vihdin ja Lohjan lukioiden ohi ja voitti aluekilpailun huikealla keskiarvollaan! Lopulta Hyrylä saikin niin korkean keskiarvon, että vain ja ainoastaan viimeisenä aluekilpailupäivänä Pohjanmaalla Vaasan Lyseo oli ainoa, joka sai paremmat pisteet kuin Hyrylä.

Hyrylän viidestä loppuun asti vetäneestä joukkueista paras oli nimeltään LimuSipsiDippi, ja sen jäseniä olivat Antti Saarinen, Roni Nokelainen ja Nikolas Lius. Marraskuussa he jatkavat innovoimista Helsingissä finaalissa muita aluekilpailujen parhaita vastaan, mutta sitä ennen he, ja kuka tahansa muukin lukiolainen tai ammattikoululainen, voivat harjoitella innovoimista ja osallistua Tartu Ideaan -Online -kilpailuun!

Avatar photo
Miika Kosloff

Hyveen graafinen päätoimittaja vuosina 2013-2015. Harrastuksinaan tällä sopivasti perfektionistillä tekniikan ylioppilaalla on valo- ja videokuvauksen lisäksi lähinnä tekniikalla räplääminen.