Ruokaa metsästä

kuva

Aina syksyisin Suomen metsät ovat täynnä herkullisia ja terveellisiä sieniä, joista voi tehdä hienostuneita ruokia vähällä vaivalla. Tässä artikkelissa esittelen teille helpon tattirisoton reseptin.

Ainekset pieneen risottoon:

1 pieni tatti kuutioituna
40 g voita
1/4 keltasipuli
2 dl risottoriisiä
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
3 rkl sitruunamehua
timjamia
2 dl parmesania

 
IMG_4841

– Lisää kattilaan nokare voita ja paista sienikuutioita muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen siirrä sienet sivuun.

IMG_4843

– Laita kattilaan noin 20 g voita ja lisää joukkoon kuutioitu sipuli. Paista sipuleja hetken aikaa.

IMG_4845

– Lisää kattilaan risottoriisi ja kuullota läpikuultaviksi.

IMG_4847

– Lisää kanalientä ja valkoviiniä pienissä erissä niin, että riisi kiehuu  koko ajan nesteessä.

IMG_4850

– Keitä risottoa 20 minuuttia.

IMG_4855

– Lisää sienet loppuvaiheessa.

IMG_4851

– Mausta oman maun mukaam esimerkiksi timjamilla ja tuorepuristetulla sitruunamehulla.

IMG_4857

– Ota kattila pois levyltä. Lisää 20 g voita ja parmesanraaste.

IMG_4859

– Anna risoton levätä hetken aikaa.

IMG_4861

Hyvää ruokahalua!