Suussa sulava suklaafondant ja vaniljajäätelöä

Suussa sulava suklaafondant ja vaniljajäätelöä

Ystänpäivänä on mitä mainion tilaisuus yllättää oma kulta, paras ystävä tai vaikka oma perhe makunystyröitä hellivällä elämyksellä. Suklaafondant vaniljajäätelön kanssa on täyteläinen, viekoitteleva, mutta samalla pirteä jälkiruoka. Hyveen yksityiskohtaisilla ohjeilla onnistut varmasti!

Ainekset

Jäätelö:
Kananmunia 3 kpl
Kermaa 2 dl
Tomusokeria 1 dl

Suklaafondant: 8 kpl

Voita 100 g
Sokeria 1 dl
Kananmunia 2 kpl
Vehnäjauhoa 1,5 dl
Leivinjauhetta 0,5 tl
Kaakaojauhetta 1 rkl
Taloussuklaata 100 g
 

Jäätelön valmistaminen

– Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.
– Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
– Vatkaa kerma vaahdoksi.
– Vatkaa tomusokeri ja keltuaiset vaahdoksi.

IMG_4453

– Laita vaahdot yhteen kulhoon.

IMG_4457

– Sekoita massa tasaiseksi.

IMG_4461

– Jäätelöä voi halutessaan maustaa esimerkiksi vaniljalla.
– Laita jäätelö sopivassa astiassa pakastimeen ja anna sen hyytyä noin neljä tuntia.

IMG_4469
 

Suklaafondantin valmistaminen

– Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa.

IMG_4473

– Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

IMG_4487

– Vatkaa kananmunat yksitellen voin ja sokerin sekaan.

IMG_4488

– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.

IMG_4489

– Lisää suklaa seokseen.
– Voitele vuuat ja leikkaa niiden alle palanen leivinpaperia.

IMG_4478

– Annostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 9 minuuttia. Fondantin tulee jäädä sisältä löysäksi.

IMG_4482

IMG_4483

Werner Hämäläinen

Kolmatta vuotta Hyve-lehden toiminassa mukana oleva abiturientti ja innokas purjelentäjä.