Hyveen jouluinen glögi- ja piparivertailu

Hyveen jouluinen glögi- ja piparivertailu

Kun illat pimenevät ja joulu lähenee, ei mikään maistu yhtä hyvälle kuin lämmin muki glögiä ja kyytipojaksi piparia. Hyve testasi ja arvosteli tämän joulun valikoimasta muutamia glögejä ja pipareita. Ei muuta kuin suut makiaksi!

IMG_5942

Töysäläinen Oy Piparkakkuja (paketti  400g, 1,99€/paketti)

Tämän piparin koossa ei ole säästelty. Suun täyttää täyteläinen ja ehta piparin maku. Rapsakka puraista. Jos piparin pyörittäminen ei houkuta, valitse tämä kaupan hyllystä.


”Aidon ja originaalin piparkakun maku”

Annas Apelsin Pepparkakor (paketti 300g, 2,19€/paketti)

Koossa on pihistelty turhan paljon, mutta toisaalta ohuempi malli on kevyempi valinta. Appelsiini maistuu sopivassa suhteessa ja sopii yllättävän hyvin kardemumman rinnalle. Rasiasta riittää suuremmallekin poppoolle jaettavaksi.


”Ei mikään peruspipari”

Fazer Perinteisiä Piparkakkuja (paketti 336g, 1,99€/paketti)

Piparin pinnan kuviointi on hauska ja houkuttelee maistamaan. Valitettavasti joudumme toteamaan, että ”moni kakku päältä kaunis”, sillä pipari maistuu kaurakeksiltä. Ei ykkösvalinta joulupöydän antimiin.


”Ei maistu joulu”

IMG_5960Marli Premium glögijuoma (1,75€/litra)

Ulkokuori on elegantti kultaisen etiketin vuoksi, ja tähtikuvioinnin ansiosta siitä saisi vaikka oivan  joulukuusen koristeen, ellei jopa tähteä kuusen latvaan. Itse maku on turhan hienostunut ja tamminen. Jos haluat pröystäillä, valitse tämä glögi.


”Tuoksuu tuohi”

 
 

IMG_5973Marli Premium sokeroimaton glögijuoma (2,20€/litra)

Hopeisin etiketein varustettu tölkki jää selkeästi kakkoseksi verratessa kultaisen ulkokuoren omaavaan kilpailijaansa. Tosin, tuliko se kellekään yllätyksenä, onhan hopea aina häpeä. Sokeroimaton glögi on kuin joulu ilman lahjoja – se antaa vain pintaraapaisun joulusta ja jättää suuren aukon sydämeen täytettäväksi. Tämä glögi on oiva joululahjaidea tuhmille lapsille risujen sijasta.


”Vihaajat vihaa”
 

IMG_5967

Marli Premium vaniljainen vaalea glögijuoma (1,75€/litra)

Glögin sijasta suun täyttää lämmin omenamehun maku. Ulkonäöstä sanottakoon, että kellertävä väri ei muistuta glögiä lainkaan – saati sitten edes joulua. Maussa ei ole vikaa, mutta glögiä se ei ole nähnytkään. Maku saa kaiken nähneet tontutkin murtumaan. Raati jää pohtimaan, mitä mukeissamme oikeasti olikaan?


”Ei maistu vanilja tai edes glögi”

 

IMG_5968

Marli perinteinen punainen glögijuoma (1,25€/litra)

Tölkin kylki lupaa aitoa, perinteistä joulun makua, ja sitä totta vie tässä litkussa riittää! Ensimmäinen glögi, joka tuo joulun suoraan makunystyröiden kautta rintaan. Yhden kupillisen kumoaa kurkusta yllättävän nopeasti, joten varaa useampi tölkki joulun rientoihin.


”Ehtaa kamaa”

 
 

IMG_5988

Valio glögi (1,59€/litra)

Neutraalihko ulkokuori muistuttaa maitotölkkiä, ja Valion sininen leima vahvistaa mielikuvaa entisestään. Tölkki ei kätke sisäänsä sen säväyttävämpää makua. Ei valittamista, mutta jäämme kaipaamaan sitä tiettyä potkaisua.


”Paremman puutteessa”
 
 
 

IMG_5994

Vip glögijuoma (0,99€/litra)

Ulkokuorensa puolesta  emme suosittele joulukattaukseen sellaisenaan, sillä tölkin värimaailma pistää silmään ikävästi, eikä se ole jouluinen. Makunsa tähden kehtaa tarjoilla vaativammallekin herrasväelle. Halpa hinta pelastaa saiturinkin joulun.


”Ei huono!”

Avatar photo
Noora Jussila

Viimeistä vuottaan lukiota käyvä toimittaja, joka on pahasti koukussa Robert’s Coffeen jääteehen.