Ensimmäinen joulu Moniossa

Ensimmäinen joulu Moniossa

“Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella…” Näin kuuluu yksi kenties tunnetuimmista suomalaisista joululauluista, jonka soittaminen muistuttaa, että joulu on todella lähellä. Moniossa ollaankin valmistauduttu joulun saapumiseen jo hyvissä ajoin: perinteikäs joulukuusi on pystytetty ja niin opiskelijoita kuin opettajiakin piristävä joulukalenteri asennettu. Joulun taianomainen tunnelma on siis aivan käsin kosketeltavissa. Kohta pukki jo ovella kolkuttaa!

Jouluaaton lähestyminen voi kuitenkin monen mielestä tuntua ahdistavalta. Kaikille joulunaika ei nimittäin ole syystä tai toisesta vuoden parasta aikaa. Niinpä meidän kaikkien olisikin tärkeää huolehtia siitä, että jokainen saisi viettää juuri omanlaisensa joulun – ilman sen suurempia huolia tai murheita – koska jouluhan tunnetusti on rauhoittumisen aikaa.

Myös lukio-opinnot ja Hyve-lehden toimitus jäävät nyt pienoiselle hengähdystauolle joululoman ajaksi. Loman aikana lukiolaisilla onkin varsin oivallinen mahdollisuus perinpohjaiseen lepäämiseen ja palautumiseen, jotta seuraavan vuoden opintojen aloitus sujuisi mahdollisimman mutkattomasti ja ennen kaikkea energisellä asenteella. Ennen lomalle laskeutumista Hyrylän toimipisteessä on kuitenkin vielä luvassa opiskelijoiden järjestämä hyvän mielen joulujuhla!

Hyveen koko toimituskunta toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024! Lehti ilmestyy seuraavan kerran jälleen ensi vuoden puolella – tällä kertaa uudistuneen kokoonpanon ja asiasisällön kera!

Avatar photo
Iida Leppänen

Luonnon, musiikin ja kirjojen ääressä viihtyvä sekä rehellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava nuori. Lisäksi eläimet, ja erityisesti koirat, ovat lähellä sydäntä.