Oppimassa estetiikasta Helsingin keskustassa

Oppimassa estetiikasta Helsingin keskustassa

Kello 11.30 seisoimme Koulukeskuksen bussipysäkillä odottaen bussia Kamppiin. Sää suosi meitä: keskellä sateista viikkoa juuri opintoretkemme tiistaille osui aurinkoinen ja suhteellisen tyyni sää. Kyseessä on lukiossamme uusi filosofian kurssi, estetiikan kurssi.

Kyseisellä kurssilla on vain noin viisitoista opiskelijaa, mikä kertoo siitä, että kurssi on uusi. Itsekin kuulin siitä sattumalta, mutta se nousi hetkessä tämän jakson kursseistani suosikkieni joukkoon. Pieni luokkakoko toisaalta helpotti huomattavasti opintoretken järjestelyä kaikille sopivaksi.

 

Estetiikan kurssin opiskelijat katsovat Erkka Nissisen videoteosta HAM-taidemuseossa.

 

Ensimmäiseksi Helsingissä suuntasimme kaupungin HAM-taidemuseoon. Siellä on pääsääntöisesti nykytaidetta, mutta myös muun muassa Eero Nelimarkan teoksia. Monilla jäivät museosta mieleen rohkeasti rajoja rikkovat teokset ja useiden teosten kauniit värit.

 

Teosten värienkäyttö ihastutti.

 

Toinen värikäs teos HAM-taidemuseossa

 

HAM:in jälkeen suuntasimme Kiasmaan. Se on HAM:ia suurempi nykytaiteen museo. Se oli monille jo entuudestaan tuttu paikkana, mutta osa näyttelyistä vaihtuu aina uusiin. Retkemme vierailukohteissa perusideana olikin, että opiskelijat saivat kierrellä kohteessa itsenäisesti, katsomassa niitä näyttelyitä ja teoksia, jotka heitä itseääm kiinnostivat. Alla olevat kuvatkin kertovat Kiasman monipuolisuudesta.

 

Teos Kiasman ylimmässä kerroksessa, taustalla näkyy Helsingin keskustaa.

 

Toimittajamme Marla pääsi myös osaksi teosta

 

 

 

Viimeisenä taidemuseona oli Galerie Forsblom. Se oli vierailukohteistamme pienin ja luultavasti vähiten tunnettu. Siellä oli vain muutama työ, ja päällimmäisenä jäivät mieleen joidenkin teosten esillä olleet hinnastot, joista selvisi, että teokset ovat todella arvokkaita.

 

Kauniin kultainen taulu Galerie Forsblomissa

 

Opintoretkemme Helsingissä huipensi tanssiteatteriesitys Aleksanterin teatterissa, joka on jo paikkana todella hieno. Esityksen nimi on15 Kake2 – Tähtisumussa. Olimme etukäteen nähneet vain trailerin esityksestä, mutta sen perusteella oli vaikea luoda kuvaa oikeasti näytelmästä. Esitys oli rohkea ja erilainen. Siinä oli näyttelyä, laulua, soittoa ja tanssia. Musiikki toi paljon eloa esitykseen. Esitys jakoi mielipiteitä opiskelijoidemme keskuudessa, mutta kaikki pystyvät varmasti olemaan samaa mieltä siitä, että oli se ainakin mieleenpainuva lopetus onnistuneelle opintoretkellemme.

 

Aleksanterin teatterissa valmiina esityksen alkamiseen

 

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)