Pysy kaukana herra X!

Pysy kaukana herra X!

Lindfors

Olipa kerran täydellinen prinsessa. Hän eli täydellistä elämäänsä täydellisessä linnassaan täydellisten ystäviensä ympäröimänä. Prinsessalla oli täydellinen yksisarvinen hevonen, joka osasi lentää täydellisesti punertavaan auringonlaskuun. Prinsessa oli täydellisen onnellinen omassa maailmassaan. Mutta missä oli täydellinen prinssi? No, voittamassa hirviötä tietenkin.

Abivuosi on kuin ihmissuhde. Se antaa, se ottaa, sen jälkeen on ainiaaksi muuttunut: kasvanut, kypsynyt. Ja vaikka se olisi ollut kuinka raskas, koetteleva ja ristiriitainen, ei sitä voi jättää tirauttamatta yhtä haikeuden kyyneltä.

Vuoteni 2013 oli täynnä tunnemyrskyjä – ei, tunnehurrikaanitrombitsunamimaanjäristyksiä. Itseni kriisityöntekijänä päätin korjata myrskytuhoja pystyttämällä koulukirjoista vahvat muurit ympärilleni – ettei vain mikään ihmissuhdesotku pääsisi tekemään tuhojaan. Se oli päätös, josta kirjani iloitsivat: en ole pettäjätyyppiä.

Ihmissuhteettomuus ei ole merkki vain minun erakoitumisestani, vaan tämä  tila koskee monia abeja valtakunnallisesti. Erään ystäväni äiti neuvoi häntä näin: ”Järjestä lukemiselle aikaa ja älä rakastu.”

Mutta, mitä jos viehkeät katseet ovat jo vietelleet, ja maailma pyörii ”sen oikean” ympärillä? Pilvissä leijaillessa kirjamuuri ei enää näytäkään maankamaralla niin houkuttelevan suojaiselta kuin kullan kainalo. Lukutilanne on siinä vaiheessa lähes toivoton. Suosittelen kuitenkin yrittämään toisen asteen yhtälön ratkaisua, vaikka kumppanille riittäisi 1+1=2.

Ihmissuhteita ja -suhteettomuutta täynnä oleva elämä on rikasta. (Draama on ilmaista: ei tarvitse välttämättä raahautua teatteriin hämmentyäkseen ihmissuhdesolmuista.) Kirjapinojen takaa katsottuna romanssi on kaukana tulevaisuudessa, omassa kaukaisessa maailmassaan. Kellon tikittäessä päiviä kalenteriin kirjapinot kuitenkin pienenevät, ja niiden raoista pilkottaa romanttisen aurinkoinen kevätpäivä. Hellyyttävän helmikuun kunniaksi pyydän teitä edes ystävänpäivänä nostamaan katseenne: hetki voi olla ikuinen, jos sille antaa aikaa.

PS. Jos tunnet vielä jotain vetoa kirjojasi kohtaan, toimi näin:

1. Mene Hyveen etusivulle.
2. Klikkaudu opettajien rakkaustarinoihin.
3. Anna liikutusitkun tulla ja lähde ulos etsimään omaa versiotasi rakkaudesta.

Avatar photo
Anna Lindfors

Tempperamenttinen piiloblondi ,kielimiehiä, mutta matikassa x:t hukassa, hussu hassuttelija abikolumnisti, joka kamppailee elämänsä kanssa, päivästä toiseen täysillä eläen ja maailmanmenoa ihmetellen.