Mitä muuttaisit maailmassa, Ansa Huhtala-Kuokka?

Mitä muuttaisit maailmassa, Ansa Huhtala-Kuokka?

 

Ansa

Päästäksemme lähemmäs opettajia haastattelemme heitä koulun lehteemme. Tällä kertaa vuorossa on Ansa Huhtala-Kuokka, joka on opettanut koulussamme jo jonkin aikaa. Pääosin Huhtala-Kuokka opettaa englantia, jonka lisäksi myös ruotsia.

Pidätkö jostakin englannin aksentista erityisesti? (esim. skotti, aussi, kanada…)

– Brittiaksentti on kiva, katson sarjojakin sen vuoksi.

Haluaisitko asua ulkomailla?

– Kyllä Suomi on aika hyvä maa asua. Mutta on mukavaa myös matkustaa ja käydä katsomassa paikallista kulttuuria. Ehkä voisin asua jossakin jonkin aikaa, mutta en muuttaisi pysyvästi.

Miten päädyit opettajaksi?

– Englantiin sain kimmokkeeni ensimmäiseltä englanninopettajalta. Hän oli innostava ja kiinnostuin englannin kielestä. Miksi sitten opettajaksi? Minun isäni oli opettaja, joten ehkä sain häneltä vaikutteita. Tiivistetysti; minulla oli innostavia englanninopettajia.

Kuinka kauan olet opettanut?

– Yli 20 vuotta.

Mikä on lempiruokasi?

– Kasvis- ja kalaruoat.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Lenkkeilen koiran kanssa, tykkään luonnossa liikkumisesta, luen (lähinnä englanninkielisiä kirjoja, mutta suomenkieliset ovat ykkösiä. Ammatin vuoksi pitää lukea englanninkielistä kirjallisuutta), teen käsitöitä ja harrastan liikuntaa mitä milloinkin. Kesällä hoidan puutarhaa.

Mikä on ajatuksesi englannin kielen tarvittavuudesta tulevaisuudessa?

– Englannin kieltä tarvitaan aina, se on yleismaailman kieli. Ihan varmasti säilyy valtakielenä, mutta on hyvä kuitenkin osata muitakin kieliä. Englannilla pärjää työmaailmassa.

Minkä neuvon antaisit ylioppilaskokeita varten?

– Täytyy kerrata asiat, jotka on käyty koulussa. Jos ajattelee englantia, niin on hyötyä, jos käyttää nettiä. Sieltä löytyy paljon materiaalia. Voi kuunnella ja opiskella sanastoa. Lisäksi kannattaa ottaa vaan rauhallisesti ja rennosti [naurua].

Jos voisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

-Varmasti on se, jota kaikki toivoo, eli maailmanrauha ja se, että ihmiset pystyisivät elämään keskenään sovussa.

Pidätkö Hyrylän lukiosta?

-Tottakai! [naurua] Tämä on ollut työpaikkani kauan ja työyhteisössä on mukava olla.

Mikä on viimeaikaisin hyveesi? Kerro englanniksi!

– [Miettii.] Mitähän tähän nyt keksisi… I have started to exercise so I think I’m more energetic. The people around me are happier too.

Avatar photo
Veera Turtiainen

Positiivisuuteen pyrkivä, ylioppilaskokeiden kauhujen varjostama kolmonen, joka on opetellut juomaan kahvinsa vain maidolla.