Keittäjät kehiin

Keittäjät kehiin

IMG_1002

Joka koulupäivä saamme ilmaisen, ravitsevan lounaan ruokalassamme. Tarjolla on lisäksi maksullista välipalaa kello kahdelta. Mistä ruoka tulee, ja keitä oikein ovat ihmiset tiskin takana? Päätin lähteä selvittämään näitä asioita motiiveinani ilmaisen kouluruuan arvostuksen lisääminen, ruokalassa sotkemisen karsiminen ja ruuan pois heittämisen vähentäminen.

Niin, ja muistakaa, että jos ette kiitä astioita viedessänne, paha susi tulee ja syö! Nyt on keittäjien esittelyn vuoro.

Keitä olette?

Kirsi, Merja, Sirpa ja Paula

Kuinka kauan olette olleet tässä työssä?

26, 34, 36 ja 26 vuotta.

Mistä pidätte työssänne? Mistä ette pidä?

Päivät ovat vaihtelevia, ja asiakkaat ovat mukavia. Emme pidä siitä, että eläkeikä nousee.

Miten koulut ovat mielestänne muuttuneet siitä, kun viimeksi itse olitte koulussa?

Kaikilla on nykyään tietokoneet ja kännykät, ja mopoautoja näkee kaikkialla. Aikaisemmin piti aina mennä välitunnilla ulos. Söimme ruoan luokassa, eikä salaattia ollut. Silloin oli myös enemmän jonotusta kaikkialle, eikä opettajia saanut kyseenalaistaa.

Mikä on/oli lempiruokanne koulussa?

Juustoleivät, hernekeitto, vatkattu marjapuuro ja lihakeitto.

Mikä on paheenne? Entä hyveenne?

Suklaa on ehdottomasti paheemme, ja hyveemme on liikunnallisuus.

Mistä kouluruoka tulee?

Elintarvikkeet tulevat tukun kautta, puuron vehnäriisi suoraan Sipoosta. Leipää tulee Fazerin leipomolta ja tukusta. Teemme ruoan elintarvikkeista, jotka saamme. Meiltä lähtee taksikuljetuksella neljälle ala-asteelle ruoat: Nahkelaan, Klemetsskogiin, Rusutjärvelle ja Ruotsinkylään.

Avatar photo
Veera Turtiainen

Positiivisuuteen pyrkivä, ylioppilaskokeiden kauhujen varjostama kolmonen, joka on opetellut juomaan kahvinsa vain maidolla.