Uusi sivu elämässä

Uusi sivu elämässä

Lukion alku jännitti minua todella paljon, vaikka koulurakennus ja jossain määrin samat opettajat olivat minulle jo entuudestaan tuttuja yläasteelta. Silti minusta tuntui siltä, etten olisi vielä valmis lukioon. Ajattelin, että kukaan ei haluaisi varmasti tutustua minuun. Jälkeenpäin ajateltuna jännitin kuitenkin aivan turhaan.

Ensimmäinen koulupäivä oli kaikin puolin jännittävä. Aluksi ykkösille oli järjestetty yhteinen lukuvuoden aloitus koulun liikuntasalissa, jossa kaikki istuivat omien ryhmäläistensä kanssa. Siellä huomasin, että osa ympärilläni olevista opiskelijoista oli minulle ennestään tuttuja. Toisaalta osa heistä taas oli minulle ihan tuiki tuntemattomia.

Ensimmäinen jakso sujui hyvin, vaikka aluksi kaikki oli vielä uutta ja erilaista. Ensimmäisen jakson aikana kaikille ykkösille pidettiin ryhmäytymispäivä, jossa toivon mukaan jokainen pääsi ainakin vähän paremmin tutustumaan omiin ryhmäläisiinsä hauskojen leikkien avulla. Ryhmäytymisten aikana huomasin, että minulle on siunaantunut todella kiva ryhmä, jossa jokaisella opiskelijalla tulee varmasti olemaan hauskaa.

Löysin sattumalta heti ensimmäisessä jaksossa omasta ryhmästäni uuden tyypin, joka vaikutti yllättävän samanlaiselta ihmiseltä kuin minä itsekin olen. Eipä siinä mennytkään pitkään, kun hänestä tuli todella hyvä kaverini. En voisi olla iloisempi ja kiitollisempi siitä, että nyt minun ei tarvitse opiskella yksin!

Toinen jakso on sujunut samaan tapaan hyvin. Olen huomannut jakson loppua kohden, että koulutehtäviä alkaa kerääntymään ja palautuspäiviä toisensa perään ilmestymään kuin tyhjästä. Kaikesta huolimatta olen kuitenkin selvinnyt, ja siitä voin olla todella ylpeä. Olen oivaltanut, että kaverit koulussa ovat erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Kaverit nimittäin tekevät opiskelusta kivaa ja hauskaa – koulunkäynnin ei aina tarvitse olla niin vakavaa. 

Odotan innolla tulevia lukiovuosiani. Haluan kehittyä paremmaksi opiskelijaksi niin kuin myös paremmaksi ihmiseksi. Toisaalta haluan nauttia yhdessäolosta kavereideni kanssa. Tähän mennessä olen tykännyt todella paljon lukio-opiskelusta, ja toivottavasti näin tulee olemaan myös jatkossa!

Avatar photo
Iida Leppänen

Luonnon, musiikin ja kirjojen ääressä viihtyvä sekä rehellisyyttä ja ystävällisyyttä arvostava nuori. Lisäksi eläimet, ja erityisesti koirat, ovat lähellä sydäntä.