Kasvissyöjän suosikit

Kasvissyöjän suosikit

Listasin tähän artikkeliin muutaman kasviruokasuosikkini, jotka ovat helppoja ja nopeita tehdä. Kokeile sinäkin!

Avokadopasta

Ainesosat neljälle:

  • 2 avokadoa
  • ½ chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 lime
  • ruukku tuoretta basilikaa
  • 30g pecorino-juustoa
  • 30g parmesan-juustoa
  • mustapippuria ja suolaa
  • oliiviöljyä
  • 500g-600g spagettia
  • 1dl pastan keitinvettä
  1. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä. Säästä keitinvettä noin 2 dl.
  2. Pilko avokadot, chili, valkosipuli ja basilika isoon kulhoon.
  3. Purista joukkoon limen mehu.
  4. Lisää juustot sekä mausteet ja oliiviöljy.
  5. Lisää lopuksi pasta ja talteen otettu keitinvesi.
  6. Sekoita ja herkuttele!

https://www.mtvuutiset.fi/makujahttps://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/5651902#gs.t7rge7/reseptit/resepti/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/5651902#gs.t7rge7

Uunifetapasta

Ainesosat kahdelle:

  • 250 g pastaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punainen chili
  • 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • pippuria
  • ripaus suolaa
  • tuoretta basilikaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Keitä pasta suolavedessä.
  3. Kaada huuhdellut tomaatit uunivuokaan ja lisää kokonainen fetapala keskelle vuokaa.
  4. Lisää tomaattien ja fetapalan päälle runsaasti oliiviöljyä, pilkottu chili, valkosipulinkynnet kokonaisina sekä ripottele päälle pippuria ja suolaa.
  5. Paista uunin keskitasolla 15 minuttia.
  6. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Paista ruokaa uunin ylätasolla vielä 10 minuuttia.
  7. Kun tomaatit ovat ruskistuneet, ota vuoka pois uunista, sekoita sulanut feta tomaattien joukkoon ja murskaa valkosipulit.
  8. Lisää lopuksi pasta ja sekoita huolellisesti.
  9. Tarjoile basilikan kanssa ja nauti!

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/03f491b9-122c-4e47-944f-15e52867274a

Paistettu vegaaninen tomaattikeitto

ainesosat:

  • 8-10 keskikokoista tomaattia
  • 2 isoa punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 2 dl kookoskermaa tai ruokakermaa
  • 1 tl paprikaa
  • 0,5 tl chiliä tai cayennepippuria
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 2-3 tl balsamiviinietikkaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 tuoretta basilikan lehteä tai kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
  2. Pilko tomaatit, sipuli, valkosipuli, timjami ja punaiset paprikat. Laita pilkotut kasvikset voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle oliviiöljyä, suolaa ja pippuria.
  3. Laita uuniin 40-50 minuutiksi. Mitä pidempi paahtoaika, sitä maukkaammat kasvikset.
  4. Ota iso kattila ja lisää siihen kasvisliemi, paahdetut kasvikset ja mausteet sekä balsamiviinietikka. Kiehauta ja anna hautua matalassa lämpötilassa 8-12 min.
  5. Soseuta keitto. Jos sinulla on sauvasekoitin, voit soseuttaa keiton haudutuksen jälkeen. Jos sinulla on tehosekoitin, keiton pitää jäähtyä, ennen kuin sen voi kaataa sekoittimeen.
  6. Soseutuksen jälkeen kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kookoskerma tai ruokakerma, sekoita ja kiehauta.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa maun mukaan mausteita. Tarjoile keitto paahdetun juustoleivän kera.

Halloumicouscousbowl

ainesosat:

– oman maun mukaan:

  • tuoretta pinaattia
  • tomaattia
  • paprikaa
  • sipulia
  • couscousia
  • halloumia
  • oliiviöljyä
  • persiljaa
  • tuoretta basilikaa
  • pippuria
  1. Kiehauta suolavesi kattilassa ja lisää joukkoon couscous, anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.
  2. Paista tomaatit, paprika ja sipuli öljyn kanssa. Mausta oman maun mukaan. (Itse lisäsin pippuria, suolaa ja chiliä.)
  3. Paista halloumi kullanruskeaksi oliiviöljyssä.
  4. Kokoa ainekset kulhoon ja lisää joukkoon tuoretta pinaattia, oliviiöljyä, persiljaa, basilikaa ja pippuria.

Veera Vollakka