Joulunpöydän lihattomat vaihtoehdot

Joulunpöydän lihattomat vaihtoehdot

Tässä artikkelissa siskokset ohjaavat kasvissyöjän, erityisesti uuden tulokkaan, oikeiden jouluisten reseptien pariin. Artikkelista jaamme myös linkkejä lempiresepteihimme.

Millaista jouluruokaa teillä syödään? Meidän joulupöydästämme näkee, että painotamme kasvisruokaa. Perinteisesti ruokapöydässä on monia laatikoita, kuten bataatti-, porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkoa. Teemme myös useita salaatteja, kuten sienisalaattia ja perinteistä rosollia. Pöydässämme on aina enemmän kalaa kuin lihaa. Syömme usein jouluna kalaa, mutta kalatonta ruokavaliota noudattavalle paras kalan korvike on kalan makua jäljittelevä porkkala.

Porkkala on helppo valmistaa muutamalla ainesosalla, ja siihen on tarjolla useita reseptejä. Porkkalaa ei tietääksemme ole vielä valmisruokana. Paras porkkalan resepti löytyy PS Olen Vegaani -Youtube-kanavalta https://youtu.be/CA2t2zBODD4.

Meidän kotonamme on testattu tofukinkut ja soijakinkut, mutta paras on tähän mennessä ollut itse tehty seitan-kinkku. Meillä seitan-kinkku valmistuu Chocochilin reseptillä, sillä se aina onnistuu ja lopputuloksena on murea herkku. Viimeisen silauksen kinkkuun antaa sinappikuorrutus. Linkki Chocochilin reseptiin: https://chocochili.net/2008/12/vegaanin-joulukinkku/

Veera Vollakka