Area 65 – Hyrylän uusi oppimisympäristö

Area 65 – Hyrylän uusi oppimisympäristö

Me täällä Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteessä olemme saaneet upean mahdollisuuden hyödyntää uutta oppimisympäristöä nimeltään Area 65. Area 65 on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu tila, jolle löytyy monta käyttötarkoitusta.

 

img_5754

 

Haastattelimme rehtoriamme Seppo Kärpästä Area 65:stä.

Mistä idea Areasta sai alkunsa?

  •  Ajatus lähti, kun suunnittelimme Monio-hanketta pienissä työryhmissä. Ajattelimme, että uusia oppimisympäristöjä olisi järkevämpi kokeilla ensin pienemmässä mittakaavassa. Opiskelijakunnalta oli myös tullut ehdotuksia tilasta, jossa saisi ”hengata”, ja ATK- luokka soveltui tähän käyttötarkoitukseen hyvin. Näin saatiin demotila ja opiskelijakunnan toiveet toteutettua. ”Kaksi kärpästä yhdellä iskulla”, niin kuin tykkään sanoa.

Miten Area 65 rahoitettiin?

  • Tila rakennettiin kunnan rahoilla.

Mitä käyttötarkoituksia Arealle on?

  • Pääasiallinen tarkoitus on testata uutta oppimisympäristöä, eli järjestetään opetusta, mutta siellä voi myös opiskella itsenäisesti. Opiskeluympäristö se on pääasiassa, mutta yksi käyttötarkoitus on myös toimia ihan oleskelutilana.

Miten Area 65 on mielestäsi toiminut tähän mennessä?

  • On ollut molemminpuoleista ”haltuunottoa” sekä opettajien että oppilaiden puolesta. Oppilaat ovat soittaneet musiikkia kielloista huolimatta ja opettajat ovat tulleet pitämään tilaan oppitunteja huomioimatta muita tilassa olevia. Hankaluuksia on ollut myös tilan siisteyden ylläpitämisen kanssa.

 

area-2

 

Haastattelimme myös opiskelijakunnan jäsentä Kasper Kähköstä.

Mikä on henkilökohtainen mielipiteesi Area 65:stä?

  • Mielestäni on todella hyvä, että koulullemme on saatu tällainen tila.

Mitä mieltä olet Area 65 käyttämisestä opiskelutilana?

  • Tila on itsenäiseen opiskeluun hyvä, mutta ohjattua opetusta on mielestäni parempi järjestää luokassa.

Oletko itse hyödyntänyt tilaa paljon?

  • Tulen kaikilla hyppytunneillani hengailemaan tilaan, koska en jaksa lähteä kotiin, sillä asun niin kaukana.

 

area-3

 

Me itse koulun oppilaina olemme todenneet Arean hyväksi ja toimivaksi tilaksi, esimerkiksi hyppytuntien viettoa varten. Myös oppitunnit Areassa ovat olleet mukavaa vaihtelua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)