Rodos kiehtoo monella tavalla

Rodos kiehtoo monella tavalla

Aikamme digitalisaatiohuipentuma näkyy ja muuttuu jatkuvasti. Hyve-lehti yrittää parhaansa pysyä muutoksessa mukana ja toimituksessa haluammekin panostaa yhä enemmän videoihin ja kuviin.

Toimituksen ”maailmanmatkaaja” lähti reissuun, tällä kertaa kohteenaan Kreikka ja sen aurinkoinen saari Rodos.

Kreikan neljänneksi suurin saari tarjoaa ohjelmaa jokaiselle matkailijalle niin seikkailijaluonteesta aina auringon palvojiin. Saari on todella suosittu lomakohde, eikä mikään ihmekään, koska aurinkoisia ja lämpimiä päiviä riittää vuodessa noin 300. Aivan Turkin syleilyssä sijaitseva Rodos on ollut historiallisesti tärkeä kaupankäynnin keskus.

Suosituimmaksi nousseet retkikohteet ja nähtävyydet ovat Rodoksen vanhakaupunki sekä saaren eteläpäässä sijaitseva Lindoksen maalauksellinen kylä valkoisine taloineen. Muita näkemisen arvoisia etappeja ovat muun muassa perhoslaakso eli Petaloúdes, Symin salaperäinen saari sekä turkoosin kirkkaat uimarannat ja pienet poukamat.

Videolla toimittajamme vierailee Lindoksen kylässä sekä Rodoksen vanhassakaupungissa.

fullsizerender

Lumoava Lindos

Tämä kaunis pieni kylä on tunnettu valkoisista kreikkalaismaisista taloistaan ja pienistä kujistaan, joiden varrella on paljon aitoja kreikkalaisia tavernoja. Kylän laidalla sijaitsee kukkula, jonka päälle kohoaa Lindoksen akropolis temppelialueineen.

Siellä sijaitsee antiikinaikaisen Athena temppelin rauniot ja puolustusmuurit. Kukkulalta avautuu upea näköala merelle.

rhodes_old_town_street_of_knights_1

Tunnelmallinen vanhakaupunki

Rodoksen keskiaikainen vanhakaupunki on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tämä todellakin vanha kaupunki on rakennettu jo 1300–1500-luvuilla. Neljä kilometriä pitkän muurin tarkoituksena oli suojata vihollisilta, mutta nykyään se rajaa kaupungin tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat toistensa läheisyyteen. Päivällä pienet kujat kuhisevat turisteja, jotka varmasti löytävät pienistä putiikeista ihmeteltävää ja tuliaisia kotiin vietäväksi. Kaupungin kujilta voi ostaa tuliaisiksi vaikkapa antiikkia ja taidetta, keramiikkaa ja koristeita sekä nahka- ja turkistuotteita.

Avatar photo
Nora Raahenmaa