Studia-messuilla uraa etsimässä

Studia-messuilla uraa etsimässä

Lumettomana joulukuun pakkaspäivänä tuhansittain abeja on kerääntynyt Messukeskukseen ja sen välittömään läheisyyteen. On toinen joulukuuta ja Studia-messujen viimeinen päivä. Joka vuosi järjestettävät Studia-messut olivat tänä vuonna 1.-2. 12. Messut on suunnattu abeille, joille tarjotaan laajaa infromaatiopläjäystä mahdollisista jatko-opiskelupaikoista ja uramahdollisuuksista.

 

Vaikka Studia-messut olivatkin vain Messukeskuksen yläkerrassa, mahtuivat sinne silti miltei kaikki maamme jatko-opiskelupaikkojen edustajat. Jatko-opiskelupaikkojen lisäksi esillä oli paljon erilaisia urakojuja’ ja niissä mitä mielenkiintoisimpia härveleitä ja muita viihdykkeitä. Useissa kojuissa oli muun muassa lentosimulaattoreita, joita pääsi itse kokeilemaan.

Studia 2015

Kuvassa yksi lentosimulaattoreista. Studia 2015

Opiskelupaikkojen kojuissa oli useita edustajia, joilta pystyi kyselemään paljon opiskelupaikoista, ja tiedotteita ja hakuopppaita oli joka paikassa. Opiskelu- ja urakojujen lisäksi messuilla oli eri puolueiden nuorisojäseniä esittelemässä puoluetoimintaa ja vastaamassa kysymyksiin.

 

Messuille ominaisesti ilmaista rihkamaa oli saatavilla jokapuolella. Jos kojuista ei löytänyt tulevaisuuden suunnitelmaa, niin ainakin löysi ilmaista karkkia ja osallistumislapun jonkin sortin arvontaan. Ilmaisen tavaran lisäksi houkuttimina oli myös erilaisia esiintyjiä ja muita julkisuuden henkilöitä. Toisena messupäivänä esiintyi muun muassa suomalainen rapartisti Paleface. Messuilla kävivät puhumassa myös Madventures-ohjelmasta tutut Riku Rantala ja Tuomas Milonoff.

Studia 2015, Madventures

Studia 2015, Madventures

Vaikka messuilta ei olisi löytänyt mitään tulevaisuudelle suuntaa antavaa, siellä oli kaikkea muuta hauskaa. Pystyi vaikka mennä poliisiautoon istumaan tai ampumaan tarkkuutta palkinnon toivossa. Messuiksi nämä olivat mielestäni tylsät, mutta ehkä olenkin tottunut käymään messuilla, joissa on enemmän sydäntä lähellä olevia aktiviteetteja. Jatko-opiskelupaikkaa miettivän tulisi käydä messuilla ehdottomasti! Suosittelen kaikille abeille!

Avatar photo
Aake Lahtela

Asiallisen yksinkertainen Abi Riihikalliosta