Filmisepät – intohimosta elokuvaan

Filmisepät – intohimosta elokuvaan

Tässä hieno kuva työryhmästämme. Kuvasta puuttuu Santeri Heiskanen, Valter Jaakkola, Tapio Turpeinen ja Katja Viikkilä, jotka valitettavasti olivat poissa kuvauspäivänä.

Tässä hieno kuva työryhmästämme. Kuvasta puuttuu Santeri Heiskanen, Valter Jaakkola, Tapio Turpeinen ja Katja Viikkilä, jotka valitettavasti olivat poissa kuvauspäivänä.

Koulussamme pyörii melkeinpä ammattimainen elokuvakerho nimeltään Filmisepät. Filmisepät tuovat iloa työryhmän lukioarkeen ja antavat katselijakunnalleen mielenkiintoisia elämyksiä. Tällä hetkellä Filmisepät ova julkaisseet Ylpeydestä vihaan-leffan, jonka ensi-ilta oli Platonin akatemia- tapahtumassa vuonna 2014. Nyt tekeillä on lyhytelokuva, josta on tulossa tajunnanräjäyttävä ja sensaatiomainen. Muuta emme tässä vaiheessa voi paljastaa.

Filmisepissä on mukana monesta elokuvan alasta kiinnostuneita ihmisiä. Mielestäni kerho yhdistää lukiolaisia, joilla on samanlaisia unelmia tai tulevaisuuden suunnitelmia. Kuitenkaan Filmiseppiin pääsyn ehtona ei ole se, että joku päivä kävelee vielä Hollywoodin punaisella matolla. Riittää, että on valmis antamaan ryhmälle omaa aikaansa ja ammattitaitoa tai on vain kiinnostunut elokuvien tekemisestä. Elokuvan teko ei ole ruusuilla tanssimista. Se vaatii paljon aikaa, odottelua ja kärsivällisyyttä itse kultakin.

Projektin teko alkaa käsikirjoituksen valmistamisesta. Tässä kohtaa käsikirjoittaja tekee oman ajatuksensa projektista ja näyttää valmiin ideansa työryhmälle. Sitten jaetaan näyttelijöille roolit, ja he alkavat valmistautua henkisesti ja fyysisesti omaan roolihahmoonsa.  Sen jälkeen alkaa kamerakäsikirjoitus, eli kameran kuvakulmat ja kuvakoot suunnitellaan valmiiksi. Tässä vaiheessa näyttelijät toivottavasti ovat valmistautuneet rooleihinsa, ja kuvaaminen alkaa kohtaus kerrallaan. Tähän vaiheeseen pitää varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Jonkin kohtauksen kuvaamisessa kestää kauemmin kuin toisten. Kuvauksissa pitää olla myös valmis improvisoimaan, sillä kaikki ei mene aina niin, kuin on suunniteltu.  Kun kuvaukset on tehty, pääsevät elokuvan editoijat vauhtiin. Editointiin tarvitaan myös paljon aikaa ja rauhaa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä alkaa ensi-illan suunnittelu. Punaiset matot ja iltapuvut täytyy hankkia ajoissa. Kutsut pitää lähettää myös hyvissä ajoin, sillä näin varmistamme, että Leonardo DiCaprio ja muut kaverit pääsevät myös paikan päälle kiireisistä kalentereistaan huolimatta.

Olen erittäin positiivisesti yllättynyt, että meidän lukiossamme on näinkin paljon elokuvan tekemisestä kiinnostuneita ammattitaitoisia ihmisiä. Filmisepät ovat myös leviämässä reaaliaineiden tunneille. Historia 3 kurssissa näytettiin kaksi opetusvideota, joissa oli mukana meitä Filmiseppiä.

[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”Ammattimainen työryhmämme”]Ohjaaja: Roni Paasimaa
Käsikirjoittaja: Valter Jaakkola
Kuvaaja: Valter Jaakkola / Kiril Teploff
Näyttelijät: Antti Eskel, Essi Koski, Santeri Heiskanen, Artturi Frisk, Johanna Kasanen, Henri Hietala, Tommi Malin, Johanna Kasanen
Ohjaavat opettajat: Katja Viikkilä, Tapio Turpeinen[/stextbox]

Essi Koski