The Heat – humoristinen toimintakomedia

The Heat – humoristinen toimintakomedia

The heat

[stextbox id=”tietolaatikko” caption=”The Heat”]
Genre: Komedia, toiminta
Ohjaaja: Paul Feig
Käsikirjoitus: Katie Dippold
Pääosat: Sandra Bullock, Melissa McCarthy
Valmistusmaa: Yhdysvallat 2013
Budjetti: 43 miljoonaa dollaria
Ikäraja: 12
Kesto: 1h 52min
Suomen ensi-ilta: 20.9.2013[/stextbox]

Humoristinen elokuva kahdesta lainvartijanaisesta, FBI-agentti Sarah Ashburnista (Sandra Bullock) sekä bostonilaisesta konstaapeli Shannon Mullinsista (Melissa McCarthy), viihdyttää katsojaa mustahkon huumorinsa kautta.

Naiset, jotka päätyvät työpariksi Bostoniin metsästämään etsittyä huumepomoa, ovat melko lailla toistensa vastakohtia.  Ashburn on huoliteltu, hyvin kouluttautunut jakkupukuinen tiukkapipo, joka karkottaa ylimielisellä olemuksellaan kaikki ympäriltään. Mullins taas on rääväsuinen, itsestään huolta pitämätön katujen kasvatti, joka mielellään rikkoo sääntöjä. Naisia yhdistää kuitenkin ainakin kaksi asiaa: molemmat ovat todella menestyviä ja kunnianhimoisia ammatissaan sekä joutuvat kamppailemaan miesvaltaisella alalla pärjätäkseen. Alussa nähtävät naisten sopeutumisvaikeudet toisiinsa kuitenkin odotetusti alkavat hälvetä elokuvan edetessä, ja loppujen lopuksi nämä kaksi riitapukaria päätyvät toistensa ylimmiksi ystäviksi.

The Heat -elokuvan ohjaaja Paul Feig on tunnettu myös Morsiusneidot- elokuvastaan, joka sai positiivisen vastaanoton ilmestyessään vuonna 2011 valkokankaille. Ei ole ihme, että Melissa McCarthy on valittu taas näyttelijäksi Feigin ohjaamaan elokuvaan, sillä McCarthy oli ehdokkaana parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon saajaksi näytellessään Megania Morsiusneidoissa. Alun perin Gilmoren tytöissä näytellyt McCarthy on viime aikoina tullut varmasti monelle tutuksi myös Kauhea Kankkunen 3:sta. Vaikka tämän naisen vahvuuksiin kuuluu selvästi naisille omaksuttujen stereotypioiden romuttaminen roolihahmojensa kautta, on mielestäni jo kolmas samantyylinen roolisuoritus peräkkäin hieman liikaa. Herää epäilys, pystyykö nainen sopeutumaan muunlaisiin hahmoihin, kuin näihin hieman ylipainoisiin naiskoomikoihin.

Varmasti kaikille tuttu Sandra Bullockin valinta jälleen naisagentin roolin näyttelemiseen ei ollut myöskään kovin suuri yllätys, sillä Bullock on nähty naisagentin rooleissa muun muassa elokuvissa Miss Kovis, Miss FBI – aseistettu ja ihana sekä Numeromurha. Toisaalta, miksi lähteä hyvää näyttelijää vaihtamaan, joka varmasti jo taitaa aiempien roolitustensa ansiosta jos jonkinmoisia itsepuolustusliikkeitä? Lisäksi Bullockin suoritus tässäkin elokuvassa oli mielestäni moitteeton.

Elokuvaan oli saatu hauskasti upotettua humoristisia kohtia sinne tänne keventämään kohtauksia, vaikkei huumori ollutkaan kovin omaperäistä. Elokuvan juoni taas kokonaisuudessaan oli melko yleinen tämäntyyppiselle komedialle: ennalta arvattava eikä kovin hätkähdyttävä. Lopussa nähtävä käännekohtaus ja lopulta onnellinen lopetus olivat myös odotettavissa. Ainoa poikkeus oli se, että tällä kertaa agentteja pääosissa näyttelivät miesten sijaan naiset. Muutos ei kuitenkaan ollut niin suuri, että se olisi nostanut tämän teoksen muiden samantapaisten seasta jotenkin erityisesti esille. Elokuvalle on jo suunnitteilla jatko-osa, mutten usko, että sekään on kovin suuri menestys.

Jos janoaa suurempaa aivopähkinää, ei The Heat tule varmastikaan odotuksia täyttämään. Kuitenkin niille, jotka haluavat lähteä rentoutumaan elokuviin ja ”heittämään aivot narikkaan”, voin suositella elokuvaa, sillä se saa jokaisen katsojan varmasti naurahtamaan edes kerran elokuvan aikana!

Katso tästä elokuvan traileri!

Avatar photo
Eve Jokinen

Viimeistä vuotta Hyrylän lukion penkkejä kuluttava, kaikista hetken mielijohteessa syntyvistä ideoista ja koulun laiminlyömisestä pitävä abi, josta ehkä joku kaunis päivä tulee vielä jotain merkittävää Hyve-lehden toimittajan tittelin lisäksi!