Huippupuitteet, huippupeli!

Huippupuitteet, huippupeli!

IMG_20140503_182624

Vähän yli kymmenen erityisen paljon turistin näköistä henkilöä astuu metroon Barcelonan keskustassa. Tämä auringossa palanut ja mahdollisimman epämuodikkaan näköisiä Barcelona-lippiksiä pitävä ihmisjoukko suuntaa lyhyehkön metromatkan jälkeen kohti jalkapallojoukkue FC Barcelonan kotistadionia, Camp Nouta. Jokainen lukija varmasti arvaa, että Hyveen urheilutoimitus oli osana tuota harhailevaa poppoota, jonka tavoitteena oli päästä katsomaan FC Barcelonan ja Getafen välistä ottelua.

Kun saavuimme stadionille, porukkamme hajosi moneen osaan, sillä katsomot oli jaettu satoihin eri portteihin ruuhkan välttämiseksi. Onneksi urheilutoimitus pääsi kuitenkin vierekkäin, ja pelin analysointi sai alkaa. Stadionilla oli paikalla noin 75 000 ihmistä, jotka kaikki hiljenivät FC Barcelonan viime vuoden valmentajan, Tito Vilanovan, muistolle. Tämän jälkeen peli potkaistiin käyntiin.

IMG_20140503_155614

FC Barcelona siirtyi johtoon 23 minuutin kohdalla johtoon, kun Argentiinan pikkumies Lionel Messi tykitti pallon maaliin Dani Alvesin nappisyötöstä. Getafe kuitenkin sai 37. minuutin jälkeen hieman kyseenalaisen vapaapotkutilanteen päätteeksi pallon maaliin. Ottelun ehdoton hahmo, Lafita, iski pallon alanurkkaan loistavan haltuunoton päätteeksi.

Toisella puoliajalla Getafe pyristeli parhaansa mukaan pysyäkseen perässä FC Barcelonan pallomankelissa. Lopulta kuitenkin Alexis Sanchez onnistui maalinteossa 67 minuutin pelin jälkeen. FC Barcelonan voitto näytti jo varmistuneen, mutta Getafen sankari Lafita puski jatkoajan viimeisellä minuutilla huikean tasoitusosuman. Vihellykset ja vihaiset huudot täyttivät stadionin Getafen pelaajien juhliessa nurmella. Ihmiset poistuivat näreissään Camp Noulta kotipistemenetyksen jälkeen. Ottelun lopputulos vaikutti turistijoukkioommekin merkittävästi. Nimeltä mainitsemattomat opettajatkin häpesivät pitää Barcelona-lippistään päässä.

IMG_20140503_153019

Oli mahtavaa päästä katsomaan eurooppalaista jalkapalloa valtaisalla stadionilla. Ottelua on hyvin erilaista seurata paikan päällä kuin kotisohvalla. Tilanteiden kehityksen näkee aivan eri tavalla, ja hyvän maalintekopaikan kehittymisen pystyy huomaamaan jo kaukaa. Jalkapallon seuraaminen katsomosta käsin on loistava kokemus, ollaan sitten Camp Noulla tai Tuusulan urheilukeskuksen tekonurmella. Voimme suositella jalkapallon katsomista kaikille, aivan kaikille!

Avatar photo
Alvari Saarelma

Joissakin piireissä ''sanasepoksikin'' kutsuttu innokas abiturientti. Vapaa-aika kuluu pääösin urheilun ja muiden viihdykkeiden parissa. Melko intohimoinen Real Madrid-kannattaja. Kotimainen futiskin sytyttää.