Onko tontusta pukiksi?

Onko tontusta pukiksi?

Hei Martta!

Kuinka voin ryhtyä Joulupukiksi?

– Tonttu

Hei Tonttu,

Asiahan on niin, että joulupukki on vaativa ala, eikä se sovi joka tontulle. Katso itseäsi peilistä ja kysy: ”Onko minusta oikeasti joulupukiksi?”

Suosittelen, että ennen päätöstä hypätä pukin lapikkaisiin, menet tunturiin vuodeksi tai pariksi mietiskelemään ja tutkiskelemaan itseäsi. On tärkeää, että löydät sisäisen pukkisi ja aidon kutsumuksen joulun lähettilääksi.

Välttämätöntä on myös täyttää tietyt kriteerit. Ensinnäkin joulupukilla, jos jollakulta, on oltava tarpeeksi ”lahjoja” alalle, jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Sinun tulee näyttää hyvältä punaisessa ja lisäksi kasvattaa tuuhea, pitkä ja kihara parta. Parta tulee pitää ympäri vuoden, joten heitä hyvästit movemberille. Vaikka olisit parrakas nainen, vaaditaan joulupukilta miessukupuolta.

Joulupukin on tultava myös porojen kanssa toimeen ja osattava ohjastaa lentäviä poroja. Lisäksi varoitan etukäteen Punakuonon Petteristä: siinä on ylimielisin poro, jonka olen ikinä tavannut (luulenpa, että julkisuus on tainnut nousta päähän). Typerän Petterin lisäksi joudut sietämään myös painetta. Lahjojen jakaminen yhdessä yössä kaikille maailman 2 miljardille lapsille ei todellakaan ole helppoa. Et saa kärsiä matkapahoinvoinnista, sillä kyyti lentävillä poroilla on vertaansa vailla. Sen lisäksi, että lahjat tulee jakaa ajallaan, on ne jaettava myös oikein. Olisi katastrofi, jos Jarmo-sedän partakone joutuisikin kiinalaisen Ling-tytön pakettiin. Siinä olisi useamman joulu pilalla. Muistisi on oltava myös kirkas kuin talviaurinko hangella, sillä sinun tulee osata puhua kaikkia maailman 9000 kieltä ja muistaa kaikkien lasten nimet.

Ei siis mitään peruspiparia tämä homma. Kuten varmasti tajuat, ei Joulupukin viitta sovi joka tontun niskaan, ja siksi suurin osa meistä on ikuisia tonttuja.

Martta