Afrikka-päivä laulatti ja tanssitti mutta tärkeimpänä opetti

Afrikka-päivä laulatti ja tanssitti mutta tärkeimpänä opetti

Hyrylän toimipisteessä vietettiin 20.12.2018 Afrikka-päivää. Se oli teemapäivä, joka oli osa opiskelijakunnan hallituksen Afrikka-projektia. Kyseinen projekti on siis täysin opiskelijalähtöinen. Tämän projektin, ja Afrikka-päivän, tavoitteena on, että nuorten tietämys Afrikan maista ja kulttuureista kasvaisi. On tärkeää, että me nuoret (siinä missä aikuisetkin) opimme ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja kulttuureja ja opimme näkemään koko maailman ympärillämme emmekä vain kotimaamme rajojen sisällä.

Harmillisen usea näkee Afrikan vain ikään kuin yhtenä isona maana eikä tiedä kaikista kyseisen maanosan kontrasteista, vaihteluista ja kulttuurillisesta rikkaudesta. Myös se, miten ulkomaalaistaustaiset sopeutuvat Suomeen, on usealle tuntematonta aluetta. Tulevaisuudessa globalisaation myötä myös kansainvälistyminen tulee yhä tärkeämmäksi. Kulttuurillinen ja maailmanlaajuinen tietämys on rikkaus.

Afrikka-päivä alkoi siten, että opiskelijat kiertelivät luokissa eri vieraiden luona aina 15 minuuttia kerrallaan. Vieraina oli muun muassa Suomi-Somalia seuran jäsen, Punainen Risti, swahilin opiskelija sekä lähetystyöntekijä. Kaiken kaikkiaan pisteitä oli todella monipuolisesti.

Kuinka ratkaista Afrikan ongelmat -työpaja
Myös muun muassa afrikkalaisia vaatteita oli tuotu mukaan.

”Messupisteiden” jälkeen siirryttiin auditorioon, jossa Paula Mattila Opetushallituksesta avasi iltapäivän ohjelman. Tämän jälkeen kuunneltiin Yousri Youssefin luentoa, joka oli todella mielenkiintoinen. Kuulimme muun muassa siitä, millaista on olla muslimi Suomessa.

Afrikka-päivä huipentui upeaan musiikki- ja tanssiesitykseen, jonka pitivät yhdessä Cheikh Cissokho ja Maarika Autio. Yhtenä soittimena heillä oli kora, joka on länsiafrikkalainen soitin. He saivat innostettua myös opiskelijat ja opettajat mukaan afrikkalaisen tanssin ja musiikin maailmaan!

Cheikh Cissokhon ja Maarika Aution esitys. Kora lepää kuvassa etualalla auditorion lavaa vasten.

Afrikka-päivä oli erittäin onnistunut, mieleenpainuva ja opettavainen. Eri kulttuurit, maanosat ja maat ovat tärkeitä asioita, joista ei voi kuulla ja oppia liikaa. Kyseinen päivä oli myös mukava piristys tavallisten koulupäivien ja oppituntien joukkoon. Iso kiitos kuuluu tapahtuman järjestäneille, osallistujille ja erityisesti loistaville vieraille!

Avatar photo
Malla Honkonen

Lukion abivuoden opiskelija ja Hyve-lehden päätoimittaja. Sosiaalinen ilopilleri, joka rakastaa matkustelua, auringonpaistetta, huonoja vitsejä ja musiikin fiilistelyä. (Ja lisäksi on myöhässä aina ja kaikkialta...)