Innoday 11.5.2016

Innoday 11.5.2016

 

IMG_1589

 

Reilu kolme viikkoa sitten tiistaina 11.5. 2016 Hartwall Arena täyttyi lähes 10 000 nuoresta innokkaasta opiskelijasta ja suuryrityksen vieraasta. Innokampuksen järjestämä ainutkertainen Innoday saavutti Suomessa uskomattoman suosion sekä nuorten että yritysmaailman vaikuttajien keskuudessa. Pääteemana innovointi, yrittäjyys ja startup yrittäjyys innostivat ja kannustivat nuoria osallistumaan päivän monipuoliseen ohjelmaan.

Pitkä ja vauhdikas päivä sisälsi monia mielenkiintoisia ja innostavia puheita ja esityksiä jääalueen päälavalla, jonka läheisyydessä nuorten kuhina oli lähes sanoinkuvaamaton. Päälavan ympäröivän alueen täyttivät Innokampuksen pääyhteistyökumppaneiden VR:n, Stockmannin, Trafin ja HK:n omat tapahtumapisteet. Nuoret pääsivät tutustumaan joukkoinnovointiin ja Innokampuksen yhteistyökumppaneiden omiin toimintapisteisiin ympäri areenan käytäviä. Toimintapisteillä opittiin pitchauksen alkeita, innovoitiin ja ideoitiin sekä päästiin kuvaamaan video-CV:tä.

 

Päivän pääteemana oli innovaatiot ja innovointi, kuten sanasta Innoday voi jo päätelläkin. Innovaatiolla tarkoitetaan uuden keksimistä tai vanhan kehittämistä. Päivän aikana nuoret vastasivat muun muassa pääyhteistyökumppaneiden Stockmannin ja VR:n haasteisiin, joissa suunniteltiin perinteisestä Stockmannista houkuttelevampaa paikkaa nuorille ja VR:n tulevaisuuden junaa.

IMG_1564-2

Tapahtuma sisälsi huikean määrän kiinnostavia puhujia, kuten Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Rita, Ruotsista asti saapunut Patrick Mesterton ja Yle Kioskin suosittuja sometoimittajia sekä paljon muita. Päivä sai alkunsa ministeri Olli Rehnin innostavalla puheella, jossa hän kertoi Suomen nousevan heikosta taloustilanteesta yrittäjyydellä ja innovaatioilla. Juuri sitä varten ovat Innoday ja nuoret! Myös Stockmannin ja VR:n toimitusjohtajat olivat ylpeitä nuorten potentiaalista ja rohkeudesta sekä odottivat innolla nuorten ideoita. Kaiken kaikkiaan ideoita kertyi ennätysmäärä, yhteensä yli 10 000.

 

Päivässä oli mukana monia nuoria tubettajia ja vloggaajia. Myös vloggaaja Mikael Sundberg "Mikirotta" saapui paikalle.

Päivässä oli mukana monia nuoria tubettajia ja vloggaajia. Myös vloggaaja Mikael Sundberg ”Mikirotta” saapui paikalle.

 

Innoday työllisti lähes 200 innokasta ja vapaaehtoista nuorta ympäri Suomen. Työntekijät jakautuivat pienempiin toimintasoluihin ja ottivat vastuuta erilaisista tehtävistä, kuten viestinnästä ja toimintapisteiden ohjauksesta. Nuoret saivat aivan uudenlaisen ja ikimuistoisen kokemuksen työsaralta ja muhkean merkinnän omaan ansioluetteloonsa.

 

Innodayn ja VR:n yhteistyössä Innojunat kuljettivat tapahtumaan osallistuneita nuoria aina Joensuusta ja Rovaniemeltä asti. Joukkoinnovointi ja Innokampuksen yhteistyökumppaneiden haasteisiin ideoiminen alkoi jo niissä jo hyvissä ajoin.

 

Päivä huipentui jännittävään Hjalliksen Business Kampukseen. Nuoret pitchasivat eli esittivät omat ideansa tuomariston ja Hjallis Harkimon edessä. Päivän parhaat ideat, Tartu Ideaan! -kilpailun finalistit palkittiin huimilla palkinnoilla sekä Omat bisnesideat –sarjassa julkaistiin uusi Innokampuksen nuorten oma yrityskiihdyttämö, jonne Hjallis Harkimo valitsi kolme tiimiä valmennettavaksi ja rahoitettavaksi. Yrityskiihdyttämö on tarkoitettu 15−22-vuotiaiden businessideoille.

IMG_1717

 

FullSizeRender

Hyrylän toimipisteen opiskelijat Juuso ja Lauri sijoittuivat Tartu Ideaan -kilpailussa kolmannelle sijalle.

Nuorekkaat ja energiset juontajat Mirita Saxberg ja Roope Salminen johdattivat päivän kulkua vauhdikkaasti Innodayn avauksesta iltapäivän kohokohtaan, kun päivän artisti Tippa-T otti estradin haltuun ja vei Innodayn päätökseen.

Päivän huipentuma, kun Tippa-T valtaa lavan.

Päivä huipentuu, kun Tippa-T valtaa lavan.

Kokonaisuudessaan Innoday oli erittäin onnistunut tapahtuma. Opiskelijat olivat hyvin innoissaan ja saivat rohkeutta sekä kannustusta omiin tulevaisuuden suunnitelmiin. Yritysvieraiden ja yhteistyökumppaneiden silmät avautuivat nuorten suuresta potentiaalista, laajasta mielikuvituksesta ja kyvystä kehittää sekä luoda uutta. Ei voi muuta kun kiittää ja kumartaa ja kohdistaa katse kohti Innodayta 2017.

 

Avatar photo
Nora Raahenmaa