Synkkä musikaali ravisteli yleisöä

Synkkä musikaali ravisteli yleisöä

Hyrylän lukion ja yläkoulun yhteinen musikaaliprojekti huipentui joulukuussa viiteen esitykseen. Tänä vuonna musikaalin tyylilajina oli kauhu. Koskettava ja kauhistuttava Apinankäpälä saikin monen katsojan silmäkulmat kastumaan ja alahuulen väpättämään.  Monien katsojien mielestä musikaali oli paras miesmuistiin. Musiikkinumeroissa esitettiin muun muassa Eppu Normaalin, PMMP:n, Olavi Uusivirran ja Don Huonojen kappaleita.

Musikaalin ohjaajina toimivat lehtorit Päivi Ojakangas ja Terhi Paloheimo. Lukiolaisista keskeisissä rooleissa esiintyivät Riina Härkönen, Artturi Frisk ja belgialainen vaihto-oppilaamme Zoë Lintermans.

"Luuletko, että kitaraa soittamalla voi parantaa maailmaa?

©Kuvat: Katja Viikkilä – ”Luuletko, että kitaraa soittamalla voi parantaa maailmaa?

"Kovempi sydän ja kovemmat kädet häneen ovat takertuneet. Tutuimmat kadut ja kivet ja ojat ne poikamme piilottaneet. Kovempi sydän ja kovemmat kädet häneen ovat takertuneet Katu ei puhu ei tunnusta mitään, mihin pojan kadottanut on."

”Kovempi sydän ja kovemmat kädet
häneen ovat takertuneet.
Tutuimmat kadut ja kivet ja ojat
ne poikamme piilottaneet.
Kovempi sydän ja kovemmat kädet
häneen ovat takertuneet
Katu ei puhu
ei tunnusta mitään,
mihin pojan kadottanut on.”

Musikaalissa pohdittiin, mihin kaikkeen toivomusten toteutuminen voi johtaa.

Musikaalissa pohdittiin, mihin kaikkeen toivomusten toteutuminen voi johtaa.

Ohjaajat ja esiintyjät huokaisevat helpotuksesta taputusmyrskyssä.

Ohjaajat ja esiintyjät huokaisevat helpotuksesta taputusmyrskyssä.

Avatar photo
Minna Pessa-Makkonen

Hyrylän toimipisteen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja Hyveen ohjaava opettaja, joka harrastaa sienten keräämistä ja kokkaamista, lukee dekkareita ja kauhukirjoja ja kuuntelee vieläkin oman lukioaikansa musiikkia.