Helpot ja nopeat herkut joulupöytään

Helpot ja nopeat herkut joulupöytään

Kuva: Ella Koistinaho

Jouluhalko

Ainekset ja ohjeet (10 annosta)

Pohja 

          4                                 kananmunaa

          1 ½ dl                         sokeria

          ¾ dl                            vehnäjauhoja

          3 rkl                            kaakaojauhetta

          1 tl                              leivinjauhetta

  • Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
  • Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 7 minuuttia.
  • Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahillo.

Täyte 

          1 dl                             vadelmahilloa

          1 prk (200 g)              Valion luumu-kanelirahkaa

          2 dl                         vispikermaa

          1 tl                              vaniljasokeria

  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
  • Levitä seos pohjalle. Jätä 5 senttimetriä etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä noin 10 senttimetrin pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista ”oksantynkiä” ja asettele ne rullan päälle tai sivulle.

Pinnalle 

          100 g                          tummaa suklaata            

          1 prk (200 g)             Valion luumu-kanelirahkaa

          1 dl                            vispikermaa

  • Valmista kuorrutus: Sulata suklaa. Sekoita rahkan joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Joulutortut 

Kuva: Ella Koistinaho

Piparkakkutalo

Kuva: Ella Koistinaho
Iiris Jussila