K18! Ohjeet Lontoon pubeissa seikkailuun

K18! Ohjeet Lontoon pubeissa seikkailuun

Tunnelmallinen Argyll Arms ulkoa päin.

Pubi toimii mainiona ruokapaikkana.

Suomessa juomakulttuuri on hieman erilainen kuin monessa muussa Euroopan maassa. Tuntuu, että liian usein suomalaiset haluavat vain vetää kunnon kännit ja unohtaa kaikki murheet elämästä. ”Turvallisessa” Suomessamme voimme tietenkin vetää kavereiden kanssa, ihan miten mieli tekee, koska yleensä kaikki löytävät aina jossain vaiheessa takaisin omaan sänkyyn. Mutta ehkä omaa ajatusmallia kannattaa hieman muuttaa, ennen kun lähdetään pitämään hauskaa Keski-Eurooppaan, sillä vieraassa paikassa on aina hieman omat tavat eikä oma turvallinen sänky löydy ihan viereisestä korttelista. Muutama Hyveen toimittaja kävi syyslomalla kiertelemässä Lontoon pubeja, ja tässä on muutamia ohjeita, joiden avulla voitte valmistautua tuleviin matkoihinne!

Lonton pubeissa voi törmätä tällaisiin yllätyksiin.

1) Valitse paikka huolella. Mieti, haluatko kaupungin keskustan hieman hinnakkaimpiin paikkoihin, joissa saattaa olla aika tiiviskin tunnelma, vai lähdetkö hieman keskustan ulkopuolelle rauhallisempiin paikkoihin, joissa hintataso ei ole niin kova. Esimerkiksi aivan Oxford Circus -metroaseman vierestä löytyy aika hinnakas, mutta hyvin tunnelmallinen pubi nimeltä Argyll Arms. Jos taas haluat hieman halvemman paikan, kannattaa suunnata esimerkiksi Wembleylle päin, josta löytyy rauhallinen J J Moon’s, jossa on ainakin puolet halvempaa kuin keskustan pubeissa.

2) Ota hyvät ystävät mukaan. Älä lähde ulkomailla yksin viettämään iltaa vaan ota aina muutama hyvä ystävä mukaan, niin illasta tulee vielä mukavampi ja samalla pienessä porukassa on myös turvallisempaa liikkua kaupungilla.

3) Miettikää ennen baariin menoa, kuinka paljon aiotte juoda. Kannattaa jutella kavereiden kanssa, mikä on hyvä määrä ottaa yhden illan aikana, jotta olette kaikki samaa mieltä siitä, mikä on tarpeeksi ja minkä yli ei mennä.

4) Mieti, kuinka paljon rahaa otat mukaan. Kun otat vain tietyn verran käteistä mukaan pubiin, estät samalla, ettet juo enempää, kuin olit kavereiden kanssa sopinut ja pysyt paremmin laskuissa siitä, kuinka paljon rahaa on mennyt juomiseen. Kortti kuitenkin kannattaa ottaa mukaan, että pääsette ainakin taksilla takaisin hotellille, mutta kannattaa itselle tehdä selväksi, ettei kortilla makseta juomia. Kannattaa muutenkin jättää lompakosta kaikki turhat tavarat pois.

5) Mieti, kuinka paljon tavaraa otat mukaan. Pubeista ei löydy narikoita yökerhojen tapaan, eli kannattaa miettiä, mitä tarvitset. Onko reppu mukana sateenvarjon takia? Vai menetkö suoraan ostosten jälkeen viettämään iltaa? Jonkun on kuitenkin koko ajan pidettävä silmällä tavaroita, joten liikaa tavaraa ei kannata mukaan ottaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yöt ovat usein kylmiä, joten ottakaa takit mukaan!

6) Suunnitelkaa, miten pääsette takaisin hotellille. Onko metro kätevin, vai pääseekö bussilla lähemmäs hotellia? Kun asiat on suunniteltu etukäteen, jokaisen pitäisi pystyä opastamaan kaverit takaisin hotellille. Tosin vaikka asiat olisi kuinka hyvin suunniteltu, niin ongelmilta ei aina vältytä ja sen takia kannattaakin huomioida, että lähin metroasema saattaa olla myös selkäsi takana!

7) Muista hyvät käytöstavat. Vaikka olisittekin viettämässä iltaa, niin kannattaa käyttäytyä kohteliaasti. Niin ainakin säästyy turhilta tappeluilta, ja muutenkin annatte itsestänne paremman kuvan paikallisten keskuudessa.

Perinteistä englantilaista aamiasta saa myös pubeista.

8) Aiotteko syödä pubissa? Monissa pubeissa tarjoillaan myös ruokaa. Eli kannattaa miettiä, kannattaako täyttää vatsansa pikaruokaravintoloissa vai syödä kavereiden kanssa perinteikkäässä paikallisessa pubissa. Pubeista saa esimerkiksi halvalla englantilaista aamiaista, perinteistä Fish&Chipsejä kuten myös kaikille maistuvia hampurilaisia.

9) Tärkeintä on kuitenkin ottaa mukaan iloinen mieli. Illasta tulee paljon hauskempi, kun lähdette pitämään porukalla hauskaa, etkä jää murehtimaan sinua painavia asioita. Se nimittäin saattaa laskea koko porukan tunnelmaa.

Avatar photo
Tommi Pellikka

Abiturientti sekä fanaattisin ja intohimoisin Jokereiden kannattaja ikinä ja salibandyvalmentaja. Vapaa-aika kuluu tärkeiden ihmisten seurassa ja muutenkin urheilua ahkerasti seuraten.